19 / 04 / 2024

Sakarya'da inşaat malzemecileri ihtisas bölgesine kavuşuyor!

Sakarya'da inşaat malzemecileri ihtisas bölgesine kavuşuyor!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu inşaat malzemeleri toptan ve perakende ticareti ile iştigal eden firmaların oluşturduğu 13. Meslek Komitesi İnşaat Malzemecileri İhtisas Bölgesi için çalışmalarını hızlandırdı.



Aylık olağan komite toplantısında açıklama yapan 13. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Enver Tok, yaklaşık 3 yıldır çalışmaları devam eden İnşaat Malzemecileri İhtisas Bölgesi ile ilgili bilgi vererek “İlimiz ve bölgemizde inşaat sektörü her geçen gün gelişen ve büyüyen bir sektördür. Emirdağ Mezarlığının karşısındaki bölgede 400 dönüm yer ile ilgili Toprak Kurulu’ndan gerekli izinler alındı. Kamu yararı yazısı da çıktı. İmar müdürlüğü yer ve değer tespiti yapıyor. Bakanlar Kurulu imzasının ardından Büyükşehir Belediyesi istimlak ve altyapı çalışmaları yapacak ardından biz talep toplama çalışmalarına başlayacağız. Bu sadece yerelde sektörümüzü Sakarya için değil tüm Marmara’ya hitap edecek noktaya gerekecek Yönetim Kurulumuza desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” şeklinde açıklama yaptı. 


Tok, ihtisas bölgesinde yer almak isteyen üyelerin öncelikle SİMDER’e üye olması gerektiğini ve alıp satmak amaçlı değil bölgede faaliyet göstermek üzere arazilerin tahsis edileceğini vurguladı. Ayrıca gelişen bir bölgede gelişen bir sektör olarak inşaat sektörü ve yapı malzemecilerinin ihtiyaçlarını karşılayacak bir proje olması yolunda üyelerin de görüşlerine başvurmak anlamında dernekleşmenin önemine değindi. SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul da konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede 13. Meslek Komitesi öncülüğünde başlatılan ve yaklaşık 3 yıldır çalışmaları devam eden İnşaaat Malzemecileri İhtisas Bölges kuruması konusunda ilk günden beri paydaşlığından memnuniyet duydukları Büyükşehir Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür ederek bölgenin sektörel anlamda önemli bir ticari alan olacağını ifade etti.


Milliyet 


Geri Dön