26 / 04 / 2024

Sakarya'nın yeni köprüsü 15 gün sonra açılacak!

Sakarya'nın yeni köprüsü 15 gün sonra açılacak!

2016’da yıktırılan Karasu Tepetarla-Adatepe arasındaki Sakarya Köprüsü’nün yerine yeni inşa edilen köprüde sona gelindi. Köprünün 15 gün sonra hizmete açılması bekleniyor.



Sakarya Köprüsü Adatepe Mahallesi başta olmak üzere Konacık, Hürriyet ve Gölköprü mahallelerinin Karasu-Adapazarı karayoluna bağlantısını sağlayan Adatep-Tepetarla arasındaki köprüyü yenilemek için 2016 yılında ihale açılmış, kazanan firma 1 Mayıs’ta eski köprüyü yıkmak istemişti. Ancak öğrenci servisçilerinin itirazları dikkate alınarak yıkım 20 Haziran 2016’ya ertelenmiş daha sonra yıkım gerçekleştirilmişti. Eski köprünün yıkımı ile nehrin batısından doğu yakasına geçmek durumunda olan araçlar ise Konacık, Hürriyet, Manavpınarı grup yolunu kullanmaya başlamıştı.


Bitmedi

Yıkım sonrasında başlayan yeni köprü inşaatı, ihale şartnamesindeki üç ay şartına rağmen gecikmesi, öğrenci servisleri başta olmak üzere, çocukları merkezdeki okullara ve çevre okullara giden velileri isyan ettirmişti. Servis araçlarının her gün 65 km. fazla yol yaptığını ve öğrencilerinin yol yorgunu haline geldiğini belirten veliler, “Köprü bir an önce bitsin, yoksa çocuklarımız bitecek” şeklinde tepki göstermişlerdi.


15 gün kaldı

Adatepe Muhtarı Ahmet Karaman, tepkiler üzerine hızlanan çalışmanın meyvelerini verdiğini belirterek, “Köprünün tabyaları konuldu. Şimdi üst betonu atılıp, araç geçişine hazır hale getirilecek. Vatandaş birkaç gün daha dişini sıksın” dedi. Şantiye Şefi Özler Yılmaz da yaptığı açıklamada, “İnşaat sırasında Sakarya Nehri’nin sık sık yükselmesi çalışmalarımızı aksattı. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. 15 güne kalmaz köprüyü hizmete açacağız” diye konuştu. 




Sakarya Yenigün


Geri Dön