19 / 04 / 2024

Sakarya'ya yapılan dev cezaevinin yüzde 30'u tamam!

Sakarya'ya yapılan dev cezaevinin yüzde 30'u tamam!

Adalet Bakanlığı tarafından Sakarya'nın Ferizli ilçesinde 450 dönüm arazi üzerine kurulu cezaevi projesinde inşaat çalışmalarının yüzde 30'u tamamlandı..



Adalet Bakanlığının geçen yıl programa aldığı 23 cezaevinden biri olan Sakarya'nın Ferizli ilçesi Damlık Mahallesi'ndeki cezaevi için inşa çalışmalarına 5 ay önce başlandı. 

3 bin kişilik kapasiteye sahip cezaevi, 450 dönüm alan üzerine inşa ediliyor. 155 bin metrekare kapalı alana sahip olacak cezaevi projesinde; 2 adet kapalı cezaevi, 1 adet açık cezaevi, müştemilat binaları ve lojmanlardan oluşan toplam 24 bina yer alacak.

2020 yılında hizmete konulması planlanan cezaevi projesinin yüzde 30'u tamamlandı. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm Türkiye'deki idarecilere seslenerek, "Bölgede atıl durumda olan devlet binalarına işlerlik kazandırın" talimatı sonrasında, Hendek ilçesinde atıl durumda bulunan eski yurt binasını Hendek ekonomisine kazandırmak için harekete geçti. Tamamlandığında Marmara Bölgesi'nin bölge kadın cezaevi olma özelliğini taşıyacak olan Hendek Kadın Açık Cezaevi yaklaşık bin 500 kişilik kapasiteye sahip olacak. 

 

Sakarya ya yapılan dev cezaevinin yüzde 30 u tamam!

 

 "200 personelle çalışmalar sürüyor"

İnşaat Mühendisi Umur Doğan, çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyleyerek, "Şu an cezaevi inşaatımız L1 ve L2 tarafında hızla ilerliyor. Diğer müştemilat binalarımızın çoğu tamamlandı, kaba inşaatlarını bitirdik. Çalışmalarımız gayet hızlı ve verimli şekilde devam ediyor. Çalışmalarımızın genelinin yüzde 30'unu tamamlamış bulunuyoruz. İmalatlarımız bu şekilde devam ediyor. Lojman binalarımızın çalışması başladı. L2 çalışmalarımız hızlandı, L1'in büyük ölçüde temelini, su basmanlarını bitirdik. Genel olarak çalışmalarımız bu yönde ilerliyor. Şu anda yaklaşık sahada 200 personelimiz var. Bunlardan 10 tane mühendis arkadaşımız var sahada, bunun haricinde toplamda 200 personelimiz var. Bu personellerimiz L1'de ayrı, lojmanda ayrı ekip olmak üzere, ara binalarda ayrı ekip olmak üzere 200 kişi toplamda" diye konuştu.

"Toplamda 24 bina olacak proje 2020'de bitecek"

Toplamda 24 binanın olacağı projeyi 2020 yılında bitirmeyi hedeflediklerini aktaran Doğan, "Yaklaşık 450 dönüm arası bir alana kuruluyor tesisimiz. 9 lojman binamız, 1 tane çarşı binamız, arada teknik merkez, idari bina, sağlık ocağı, açık cezaevi binalarımız gibi müştemilat binalarımız var 6 tane, onun harici 2 tane L tipi büyük 35 bin metrekare oturma alanı olan binamız olacak. Arada jandarma, ziyaretçi binaları olmak üzere toplamda 24 binamız olacak burada. 2020 başında inşallah, Allah nasip ederse tamamen imalatımızı bitirip projeyi teslim etmeyi planlıyoruz" dedi.

 


Geri Dön