25 / 04 / 2024

Şakir Eczacıbaşı İKSV'ye destek için para topladı

Şakir Eczacıbaşı İKSV'ye destek için para topladı

İstanbul'un kültür ve sanat yaşamını zenginleştiren İKSV'ye artık Deniz Palas Apartmanı ev sahipliği yapacak



Şakir Eczacıbaşı, binanın restorasyonu için iş dünyasının önde gelen isimlerinden 100'er bin dolar istedi.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), 15 yıldır çalışmalarını sürdürdüğü Beyoğlu'ndaki Luvr Apartmanı'ndan ıstanbul'un bir başka tarihi binasına; Şişhane'deki yedi katlı Deniz Palas Apartmanı'na taşınıyor. Haliç manzaralı binaya taşınmak, İKSV'nin kurucularından Nejat Eczacıbaşı'nın hayaliymiş. Bu hayali gerçekleştirmek, vakfın şimdiki yönetim kurulu başkanı Şakir Ezcacıbaşı'na nasip oldu. Binanın 2006 yılında ünlü işadamlarının da katkılarıyla başlanan restorasyonunun maliyeti, 14 milyon doları buldu.

Destek için bizzat görüştü

Şakir Eczacıbaşı, işadamlarıyla bizzat görüşerek 100'er bin dolarlık katkı sağlamalarını istedi. Görüştüğü işadamları arasında Tekfen Holding'in patronu Feyyaz Berker, Galatasaray'ın eski başkanlarından Selahattin Beyazıt, Nuri A. Çolakoğlu, Aksa Holding'in ve Akmerkez'in sahibi Ömer Dinçkök, Eczacıbaşı Holding'in patronu Bülent Eczacıbaşı ve kardeşi Faruk Eczacıbaşı, Nihat Gökyiğit, Borusan'ın sahibi Asım Kocabıyık, Ertuğrul Kurdoğlu, Zafer Kurşun, Swissotel'in sahibi Hüsnü Özyeğin, Ethem Sancak, Sabancı Holding'in başkanı Güler Sabancı, Doğuş Holding'in sahibi Ferit Şahenk ve Zafer Yıldırım... var.

İKSV'ye mülk bağışında bulunarak destek veren Halide Fitnat Altan, Ayşe Saime Eren, Leyla Gencer ve Tunç Yalman'ın adları da Deniz Palas'ın girişinde bir plakette yer alıyor...

Kubilay Keskin/Hürriyet

 


Geri Dön