19 / 04 / 2024

Salih Tatlıcı'nın miras davası işlemleri 2018'de bitecek!

Salih Tatlıcı'nın miras davası işlemleri 2018'de bitecek!

Türkiye'nin sayılı zenginleri arasında yer alan iş adamı Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında sona geliniyor. 




20 yılda yaptığı işler ile Türkiye'nin ve dünyanın sayılı zenginleri arasıına giren iş adamı Salih Tatlıcı'nın miras davası senelerdir devam ediyor. Tatlıcı'nın miras davasında sona geliniyor. Sabah Gazetesi'nden İbrahim Acar'ın haberine göre miras davasının çözüm kararı açıklandı. 

 

3 milyar dolarlık Tatlıcı mirasında  Avukat Hacıbekiroğlu, “Mirasçının kim olduğu belli değildi. Bunu çözdük. Kimin ne kadar alacağı artık belli” diye açıklama yaptı. 

 

Tatlıcı miras davasında, 1 milyar dolarlık Tat Towers, Beykoz Konakları'nda 30 villa, Antalya'da oteller ve arazilerin yer aldığı, nakit varlıklarla birlikte 3 milyar dolarlık miras paylaşılamamam sorunu çözüm aşamasında. 

 

İKİNCİ EŞ YÜZDE 70 ALACAK
Mehmet Salih Tatlıcı davasında, mahkemeye, mal varlığının üzerinde kimlerin hak sahibi olduğuna dair belge sunuldu. Tatlıcı'nın torunlarından Salih Ziya Titiz'in avukatı Osman Hacıbekiroğlu, Salih Tatlıcı'nın vasiyetinin 8 yıllık uzamaya neden olduğunu aktardı. 

 

Hacıbekiroğlu, son gelinen aşamada, ilk eşten olan 3 çocuğun mirastan yüzde 10'ar pay alacağını, kalan yüzde 70'in ise ikinci eş ve çocuğu arasında paylaşılacağını açıkladı. 

 

Kalan mirasın ikinci eş ve tüm çocukları arasında dağıtılacağını sözlerine ekleyen Hacıbekiroğlu, "İlk eş boşandığı için mirastan pay alamıyor. Kalan miras ikinci eş ve 4 çocuk arasında paylaştırılıyor. Dolayısıyla bahsettiğim kişiler mirastan paylarını yasal çerçevede alacak. Buna göre ilk evlilikten doğan 3 çocuk yüzde 10'ar pay alacak. İkinci eş ve onun tek çocuğu ise mirasın yüzde 70'ini elde edecek. İkinci eşin karara karşı tavrı merak ediliyor" diye konuştu.

 

2018'DE İŞLEMLER BİTER
Hacıbekiroğlu, bu davada asıl sorunun tarafların boşanma travması yaşaması olduğunu söyledi.  "Esasında bu davaların temelinde yatan şey boşanma ve çocuklarda meydana gelen travma. Hacıbekiroğlu, ''Dışarıdan gelen biri olarak pratik bir çözüm buldum. Buradaki esas sorun ekonomik değil. Mirasçıların tespitiydi. Yoksa 3 milyar dolar herkese yeter" dedi.

 

Salih Tatlıcı'nın 3 milyar dolarlık miras kavgasında sona gelindi!

 


Salih Tatlıcı kimdir?
 


Geri Dön