25 / 04 / 2024

Salih Tatlıcı'nın miras davasında şok gelişme!

Salih Tatlıcı'nın miras davasında şok gelişme!

2009 yılında vefat eden ve geride 3 milyar dolarlık servet bırakan Salih Tatlıcı’nın mirasçılarından eşi Nurten Tatlıcı ve Uğur Tatlıcı, miras davaları nedeniyle yıllardır atıl durumda olan Zincirlikuyu’sa bulunan Tat Towers’ın koronavirüsle mücadele için Sağlık Bakanlığı’na tahsisi için mahkemeye b



Miras davası yüzünden yıllardır atıl durumda olan Zincirlikuyu’daki Tat Towers’ın koronavirüs salgınıyla mücadele için Sağlık Bakanlığı’na tahsis edilecek.

Milliyet’ten Gürkan Akgüneş’in haberine göre; binanın test merkezi ya da geçici hastane olarak kullanılabileceğine değinilen dilekçede ayrıca, Tat Towers’da bulunan değerli 500’ü aşkın tablo ve objenin de satışa çıkarılarak gelirinin Sağlık Bakanlığı’na bağışlanması talep edildi. Anne - oğul Tatlıcılar, mahkemeden diğer mirasçılardan da bu konuda acilen muvafakat istenmesi için karar çıkarılmasını istedi.

Mahkeme yönetiyor

Salih Tatlıcı’nın mirası, evlatları arasındaki anlaşmazlık nedeniyle yıllardır mahkeme tarafından yönetiliyor. Miras bölüşümüne ilişkin davalar nedeniyle 10 milyon dolar değer biçilen Tat Towers da yıllardır atıl durumda bekliyor. İstanbul’un değerli noktası Zincirlikuyu’da çürümeye terk edilen 32’şer katlı ikiz kuleler bir dönem satılması için gündeme gelmişti.

Mirasçılardan torun Salih Ziya Titiz (Tatlıcı) diğer mirasçılara, Tat kulelerdeki mevcut paydaşlığın satış yoluyla giderilmesi için dava açmıştı. Tereke Mahkemesi tarafından yönetilen ikiz kuleler, emlak vergisi gibi masraflar çıkarınca mahkeme, kulelerin cephesini reklam giydirmesi için bir GSM şirketine kiraya vermişti. Varislerden Uğur Tatlıcı’nın binanın kiraya verilmesi talebi ise diğer mirasçılar tarafından onaylanmayınca yürürlüğe girmedi.

Salih Tatlıcı'nın miras davasında şok karar!

 


Geri Dön