28 / 03 / 2024

Salih Tatlıcı'nın miras davasında sular durulmuyor!

Salih Tatlıcı'nın miras davasında sular durulmuyor!

Türkiye'nin 3 milyar dolar ile en büyük miras davası olan Tatlıcı ailesinde ikinci eş Nurten Tatlıcı'nın hayatından endişe ettiği ortaya çıktı. Nurten Tatlıcı, üvey oğlu Mehmet Tatlıcı, sekreteri Serap Durmuş ile Gökhan D.'den can güvenliği olmadığı gerekçesiyle şikayetçi oldu.



Türkiye'nin 3 milyar dolar ile en büyük miras davası olan Tatlıcı ailesinde ikinci eş Nurten Tatlıcı'nın hayatından endişe ettiği ortaya çıktı. 

Nurten Tatlıcı, şikayetinde merhum eşi Mehmet Salih Tatlıcı'nın hayatını kaybetmeden bir gün önce üvey oğlu hakkında 'Türkiye'yi terk edin' şeklinde uyarı yaptığını ama olayların bu noktaya kadar gelebileceğini asla düşünmediklerini dile getirdi. Sabah'tan Ali Oktay'ın haberine göre, polis merkezindeki şikayetinde geçmişinde yaşadığı olayları ve başına gelenleri tek tek açıklayan Nurten Tatlıcı, "Eğer başıma bir şey gelirse bunun tek sebebi Mehmet Tatlıcı'dır" dedi. 

11 yıl önce hayatını kaybeden Mehmet Salih Tatlıcı'nın eşi olduğunu, Mehmet Tatlıcı'nın merhumun ilk eşinden olan oğlu olduğunu dile getiren Nurten Tatlıcı, "Mehmet Tatlıcı ile aramızda miras ihtilafından kaynaklanan 100'e yakın miras davası vardır. 11 yıldır süren bu miras davası, Türkiye'nin devam eden en büyük miras davasıdır" diye konuştu. 

BÜYÜK HARFLERLE UYARDI

Şüpheliler hakkında dava açılmasını talep eden Nurten Tatlıcı'ya göre 42 yıl aynı yastığa baş koyduğu merhum Mehmet Salih Tatlıcı, vefatından bir gün önce hastanedeyken Mehmet Tatlıcı konusunda eşi Nurten Tatlıcı'ya uyarılarda bulundu. Merhum Mehmet Salih Tatlıcı, son günlerinde artan rahatsızlığı ve solunum cihazına bağlı olması sebebiyle artık konuşamıyordu. Hastane odasında küçük bir yazı tahtası vardı. Merhum Mehmet Salih Tatlıcı, söylemek istediklerini tahtada yazıyordu. 

Merhum Mehmet Salih Tatlıcı, yoğun bakımda iken yazı tahtasını istedi. Salih Tatlıcı büyük harflerle, 'MEHMET TATLICI DİKKAT!!!!' yazısını yazdı. Bu yazının altına da 'UĞUR'U AL HEMEN TR'DEN GİDİN' diye yazdı. Mehmet Salih Tatlıcı bu yazıyı yazdıktan sonra gözlerini yumdu ve kendinden geçti. Merhumun son uyarısı, tahtada yazdığı bu cümleler oldu. 

MERHUMUN YASINI TUTMASINA DAHİ İZİN VERMEDİ

Ne Nurten Tatlıcı ne de oğlu Uğur Tatlıcı, olayların bu noktaya kadar gelebileceğini tahmin etmediklerini belirtti. Anne ve oğlu sonradan öğrendiler ki Mehmet Tatlıcı, merhumun vefatından haftalar önce avukatlarına miras davalarının takibi için vekalet vermişti. Mehmet Tatlıcı üvey annesi Nurten Tatlıcı'ya merhumun yasını tutmasına bile müsaade etmedi. Mehmet Tatlıcı merhumun vefatından birkaç gün sonra mahkeme heyeti ve avukatları ile birlikte yatak odalarına kadar girerek tespitleri başlattı. Daha sonra da peş peşe hem hukuk davaları açtı hem de üvey annesi ve üvey kardeşini taciz etmek ve kendi şartlarıyla masaya oturtmak için onlarca asılsız suç duyurusu yaptı. Nurten Tatlıcı sonunda can güvenliğinden endişe etmeye başladı. 

TEHDİT MEKTUBUNDA ADIM ADIM TAKİP EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Nurten Tatlıcı en son merhumun mezarına gittiğinde mezarda bıçakla saplanmış, kendisinin ve oğlunun merhumun cenazesinde çekilen fotoğrafının altında, "Daha çok ağlayacak! Bu miras kimseye yar olmayacak!" yazısını bulmuştu. Bu olaya ilişkin savcılık soruşturması hala sürüyordu. 

Nurten Tatlıcı bıçaklı fotoğraf sonrasında tehdit mektubu şokuyla karşılaştı. Nurten Tatlıcı 10 Ekim 2020 günü bir tehdit mektubu buldu. Bu mektupta Nurten Tatlıcı'nın gün gün, saat saat nereye gittiği ve ne yaptığı, adım adım takip edildikleri ifade ediliyordu. Tehdit mektubuyla ilgili savcılığın ikinci soruşturması da ayrı sürdürülüyordu. Nurten Tatlıcı ve oğlu sosyal medyadan da tehdit edildi. İddiaya göre; Mehmet Tatlıcı son zamanlarda twitter paylaşımları yaptırarak üvey annesi ve üvey kardeşini tehdit ediyordu.

BAŞIMA BİR ŞEY GELİRSE BUNUN SEBEBİ MEHMET TATLICI'DIR

Nurten Tatlıcı, Küçükçekmece mahkemesini yetkili kılabilmek amacıyla sahte kira sözleşmesi sunduğu ileri sürülen Mehmet Tatlıcı, Serap Durmuş ve Gökhan D.'den şikayetçi olduğunu dile getirdi. Nurten Tatlıcı şikayetinde, "Mehmet Tatlıcı ve Serap Durmuş yarın kim bilir neler yapabilir? Tüm bu yaşadıklarım Mehmet Tatlıcı'nın miras için her şeyi yapabileceğini gösteriyor. Hayatımdan ciddi endişe ediyorum. Benim ve oğlumun başına bir şey gelirse bunun sebebi Mehmet Tatlıcı'dır" diye konuştu.

Sinan Tatlıcı'nın miras davasında sahte kira kontratı krizi!


Geri Dön