20 / 04 / 2024

Salih Tatlıcı'nın mirasında 7.7 milyarlık yeni dava!

Salih Tatlıcı'nın mirasında 7.7 milyarlık yeni dava!

Gayrimenkul kralı merhum Mehmet Salih Tatlıcı'nın mirası paylaşılamıyor. Tatlıcı'nın mirasında yeni bir dava daha ortaya çıktı. Bu dava, Tatlıcı'nın vefatından önce ikinci eşi ve oğluna aktardığı mallarla ilgili. 



Gayrimenkul kralı olarak anılan Mehmet Salih Tatlıcı'nın 22 Şubat 2019 tarihinde vefat etmesinin ardından, miras kavgası başladı. Yıllardır çözülemeyen miras kavgası "Ne mirasmış!" dedirtti.


Hürriyet Gazetesi'nden Dinçer Gökçe'nin haberine göre; Salih Tatlıcı'nın miras kavgası henüz sona ermedi. Geçtiğimiz günlerde "sona gelindi" şeklinde lanse edilen dava henüz bitmedi. 


Türkiye'nin en büyük miras davası olan Salih Tatlıcı'nın miras davasında dikkat çekici bir dava daha ortaya çıktı. Bu dava Salih Tatlıcı'nın vefatından önce ikinci eşi ve oğluna aktardığı mallarla ilgili. Bilirkişi raporuna göre Tatlıcı’nın ikinci eşi ve oğluna bıraktığı malların değeri 8 milyar lira.


İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi’nde geçtiğimiz günlerde görülen ve sona gelinen dava, Salih Tatlıcı'nın vefatından sonraki malların paylaşımı ile ilgili. Bu davada, aralarında İstanbul Şişli’deki Tat Towers’ın da olduğu ve değeri 3 milyar 733 milyon TL olan gayrimenkullerin nasıl bölüşüleceği belirlenmişti. Buna göre, söz konusu malların yüzde 70’i Salih Tatlıcı’nın ikinci eşi Nurten Tatlıcı ve oğlu Uğur’a, kalan yüzde 30 hisse ise Tatlıcı’nın ilk eşinden olan üç oğluna eşit oranda verilecek.


İkinci eşine devretti


Salih Tatlıcı'nın miras davasında yeni ortaya çıkan dava; Tatlıcı'nın vefatında 3-4 yıl önce ikinci eşi ve oğluna bıraktığı gayrimenkuller ve şirket hisselerini kapsıyor. İstanbul 19. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davayı açan isimler, Salih Tatlıcı’nın ilk eşinden olan çocukları. Mahkemenin talebi ile hazırlanan 866 sayfalık bilirkişi raporu mahkemeye sunuldu. Bu davaya konu gayrimenkullerin değeri ise 7 milyar 729 milyon 977 TL. 


7.7 milyar liralık miras


7.7 milyar  liralık tutarın içinde üç bloktan oluşan Şişli Kuleleri, Etiler'de bulunan dev AVM ve rezidans, yine Etiler'de bulunan her biri 70 dönümlük iki değerli arazi, Antalya'da bulunan Tat Beach Tatil Köyü, Tarabya Sitesi'nde 8 villa ile Beykoz'da bulunan 40 kadar villa yer alıyor.  Bu davanın sonraki duruşması 2 Kasım'da görülecek. Davaya itiraz gelmemesi durumunda mahkemenin 1-2 celsede kararını vermesi bekleniyor.


Salih Tatlıcı nın mirasında 7.7 milyarlık yeni dava!

 

Salih Tatlıcı'nın 3 milyar dolarlık miras kavgasında sona gelindi!

 

 

 


Geri Dön