24 / 04 / 2024

Salon duvarlarında artık üç boyutlu mermer kullanılıyor!

Salon duvarlarında artık üç boyutlu mermer kullanılıyor!

Yıllar yılı banyo ve mutfaklarda görmeye alıştığımız mermerleri şu sıralar taşınma telaşı sardı. Zira kendileri salonda yerleşecek yer arıyor. Duvarlarsa onlar için en uygun alternatif. Salon duvarlarına tırmanan mermerler üç boyutlu halleriyle hayli dikk



Duvarlar ev dekorasyonunun en önemli parçalarından. Dört duvarı daha alımlı göstermenin bir sürü yolu var. Kimilerinin tercihi parlak ve mat çeşitlerinden tutun da kolay silinebilir hatta kendi kendini temizleyen türleriyle boyalar. Kimileriyse renk renk duvar kağıtlarıyla süslüyor evini. Boya ve duvar kağıtlarının kombinasyonu da tercihler arasında. Ancak evinizin duvarları için bir alternatif daha var: Mermerler. Yıllar yılı banyo ve mutfakların baş tacı olan mermerler şimdilerde salona taşınmakla meşgul. Mermerler için şimdiki hedefse duvarlar. Duvara tırmanan üç boyutlu mermerler nam-ı diğer 'patlatma taş'lar mekanlara oldukça şık bir hava katıyor. Mermerlerin üç boyutlu hali patlatma taşlar ev ve işyerlerinin en göz alıcı mekanlarında kullanılıyor. Tureks Stone Showroom Satış Yöneticisi Gökçen Anlı'ya göre evlerde patlatma taşın en çok tercih edildiği alan salonlar. Bunun yanı sıra yemek odası duvarı, televizyon ünitesinin arka duvarı, şömine duvarı, mutfaklarda tezgah arası, banyolarda lavabo arkası duvarlarında sıkça tercih ediliyor. Yatak odası duvarına patlatma taş döşeten bile var. Mermer deyip geçmeyin. Değişen fiyat aralığında onlarca farklı renk ve desen seçeneği bulmak mümkün.


Taş bina görünümlü evler...


Tek bir duvara dahi doğal taşların uygulanması mekanda 'taş bina' hissi uyandırarak, farklı bir şıklık katıyor. Özellikle geniş duvarlarda daha etkileyici duruyor patlatma taşlar. Koyu renklileri mekanı olduğundan daha derin, açık renklileriyse hayli ferah gösteriyor. Mobilyalara uygun renk seçimiyle de dekorasyona canlılık katmak mümkün. Anlı, modern evlerde daha çok gri, siyah ve fildişi renkleriyle beraber, daha az çıkıntılı ve düz çizgili taşların tercih edildiğini anlatıyor. Klasik dekorasyona sahip evlerdeyse daha ufak boyutlu ve kare patlatmalar kullanılıyor. Mekanda daha doğal bir görüntü elde etmek isteyenlerin gözdesi de daha belirgin damarlı taşlar. Düz renkli, damarsız, mat ve modern görünümlü taşlarsa daha çok gençlerin tercihi. Eskiden duvarlarda epey nadir görülen patlatma doğal taşlar, şimdilerde çeşitliliği ve uygulama kolaylığıyla boya yapılabilecek her duvara yapılabilir hale gelmiş.



Zaman


Geri Dön