24 / 04 / 2024

Samandağ Belediyesi'nin yenilenen hizmet binası açıldı

Samandağ Belediyesi'nin yenilenen hizmet binası açıldı

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Hatay'ın ilçeleriyle çok zengin bir kültüre sahip olduğunu söyledi



Lekesiz, Samandağ Belediyesinin bazı bölümlerinin yenilendiği hizmet binasının açılışı nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ilçenin eksiklerinin giderilmesi için seçilmiş ve atanmışların dayanışma içinde hareket ettiklerini kaydetti.

Hatay'ın son yıllarda her alanda önemli atılım içinde olduğunu, havaalanının faaliyete geçmesiyle kentin kaderinin değiştiğini ifade eden Lekesiz, şöyle devam etti:
"Hatay ilçeleriyle çok zengin bir kültüre sahip. Farklı din ve mezheplerin uyum ve ahenk içinde yaşantısıyla, lezzet sofrasıyla çok farklı bir yer. Rakamlar bölgenin yükselen yıldızı olarak Hatay'ı gösteriyor. Havaalanımız yolcu ve sefer sayısıyla son derece güzel hizmet veriyor. Suriye ile karşılıklı vizenin kalkması ve ilişkilerimizin gelişmesiyle yolcu trafiğinde yüzde 140'lara varan artış gerçekleşmiştir. Bu durum karşılıklı sosyal ve kültürel bağların güçlenmesine büyük katkı sağlamıştır."

Lekesiz, belediye hizmet binasında önemli değişiklikler yaparak çağdaş hale getiren Belediye Başkanı Mithat Nehir'e teşekkür etti.

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş da ilçede gözle görünen önemli gelişmelerin yaşandığını belirtti.

Samandağ'ın köklü bir yenilenme sürecine girdiğini ifade eden Taş, şöyle devam etti:
"Burada yeni bir kent oluşturuyor. Destek verdiniz ve hep beraber yürüdük. Bütün olumsuzluklara rağmen nelerin yapılabileceğini hepimiz gördük. Bu gurur hepinizin. Belediye, mahalle ve sokaklardan halkla beraber yönetilmelidir. Yerel yönetimler işletme, insanlar da müşteri değildir. Sadece seçimde oy veren seçmen değil, sorgulayan, denetleyen olmalısınız."

Belediye Başkanı Mithat Nehir ise ilçeye hizmet vermenin onurunu yaşadığını, çalışanların koşullarını iyileştirme çabasında olduklarını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Çalışanların huzuru, memnuniyeti ve çalışma koşulları sizlere güler yüz ve hizmet olarak geri dönecektir. Belediye binasının, bir şehrin en önemli simgelerinden biri olduğunu biliyoruz. Hedefimiz, hizmetin kalitesini arttırmak ve daha nitelikli çalışmalar yapmak olacak."

Konuşmaların ardından ilçeye katkılarından dolayı hayırsever iş adamlarına teşekkür plaketleri verildi.

Açılışa Samandağ Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
AA


Geri Dön