23 / 04 / 2024

Samsun Arkeoloji Müzesi'nin binası taşınacak!

Samsun Arkeoloji Müzesi'nin binası taşınacak!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi’nin yapılacağı yerde bulunan binaların Gelemen mevkisinde yeni yapılacak olan hizmet binalarına taşınacağını söyledi.



Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi’nin yapılacağı yer hakkında bilgi veren Mustafa Yurt, müzenin liman mevkisinde bulunan Tohum Sertifikasyon Test Müdürlüğü’nün bulunduğu yere yapılacağını açıkladı. Yurt, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız ile yapılan protokol kapsamında yeni yapacağımız Samsun Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi arazisine karşılık mevcut yapıların yerine Gelemen mevkisinde eşdeğerde binalarımızın inşaat çalışmaları devam etmektedir. Bu kapsamda Tarımsal Araştırma Ambar Binası inşaatının 9 Ekim 2014 tarihinde ihalesi yapılmış olup inşaata 5 Kasım 2014 tarihinde başlanmış ve 2015 yılı içerisinde bitirilmesi planlanmaktadır. Projenin çelik çatı montajı ve tuğla duvarı tamamlanmış olup tesisat ve sıva işleri devam etmektedir. Tarımsal Araştırma Laboratuvar ve Hizmet Binası inşaatının 6 Ocak 2015 tarihinde ihalesi yapılmış olup projenin kazı çalışmaları tamamlanmış, temel betonları dökülmüştür. İnşaat çalışmaları devam etmektedir. Tohum Sertifikasyon Test Müdürlüğü Hizmet Binası inşaatının 29 Ocak 2015 tarihinde ihalesi yapılmıştır. Projenin kazı çalışmaları tamamlanmış, temel betonları dökülmüştür. İnşaat çalışmaları devam etmektedir” dedi.


SUAT UĞURLU BARAJ GÖLÜ ÇEVRE DÜZENLEMESİ

Ayvacık Suat Uğurlu Baraj Gölü’nde yapılan çalışmalar hakkında açıklama yapan Yurt, “Baraj gölünde, su sporları yapmaya olanak sağlayacak alt yapı tesisleri (iskele, restoran, kafe v.b) ile birlikte turistik ve sportif amaçlı kullanılabilecek bir otel-motel yapılacaktır. Ayrıca baraj gölünde halkımızın su ve yeşilin tüm keyfini sonuna kadar yaşamaları ve gezinti yapmak amacıyla 5.5 metre genişliğinde, 16 metre uzunluğunda, 2 katlı toplam 60 kişi kapasiteli Samsunum-2 adlı gemimiz Ayvacık ilçemizde hizmet vermeye devam etmektedir” şeklinde konuştu.



Hürriyet 


Geri Dön