20 / 04 / 2024

Samsun İlkadım'da kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

Samsun İlkadım'da kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Hastane ve Kökçüoğlu mahallerindeki kentsel dönüşümü anlattı. Dönüşüm çalışmaları hakkında halka bilgi veren Tok: "Kimsenin rızası olmadan evi yıkılmayacak." dedi.



İlkadım ilçesinde kentsel dönüşüm çalışması yapılacak.


Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Hastane ve Kökçüoğlu mahallerindeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.


Yıllardır bu iki mahallede ikamet eden vatandaşların kazanımları için mücadele ettiğini anlatan Başkan Tok, "Hastane ve Kökçüoğlu mahallelerinde emsal değerini yükseltip 4 emsal yaptık. Bu dönüşümü vatandaşımızı mağdur etmeden yaptık. Kimsenin rızası olmadan evi yıkılmayacak. İstediğiniz müteahhitle anlaşıp dairelerinizi yapabilirsiniz. Eğer ikna olmadıysanız, rızanız yoksa kimse oturduğunuz evi yıkamaz. Müteahhitler hane sahipleri ile görüşüyor. Biz, belediye olarak bu işin başında olacağız." ifadelerini kullandı.


Müteahhitler ile ev sahiplerinin arasında aracı olacaklarını bildiren Tok, şunları kaydetti:


"Şunu iyi bilin. Biz, sizi hiçbir müteahhide ezdirmeyiz. Hakkınızın takipçisi ve koruyucusuyum. Sizin hakkınızı kimseye yedirtmeyiz. Bu işin kontrolünü biz yapacağız. İsteyen, istediği müteahhitle anlaşır, dönüşümü yapar. İkna olmayan, rıza göstermeyenlerin evini kimse yıkamaz. Burada önemli olan sizin razı olmanız. Dönüşüm ada bazlı olacağı için nerede anlaşılırsa kentsel dönüşüm orada yapılacak."


Milliyet


Geri Dön