29 / 03 / 2024

Samsun İlkadım’da metruk binalar yıkılıyor!

Samsun İlkadım’da metruk binalar yıkılıyor!

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, ilçe genelinde tehlike saçan metruk yapıları yıkarak, çarpık yapılaşmayı ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırdıklarını söyledi. İlçede 65 metruk yapı yıkıldı.



Mahalle sakinlerinin istekleri doğrultusunda Selahiye Mahallesi Karakol Sokak’ta bulunan metruk bir bina, İlkadım Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı. Belediye, geçen yıl başlattığı çalışma kapsamında bugüne kadar 65 metruk yapıyı yıktı. Vatandaş şikayetlerini değerlendirip, yasal zemin oluşturarak yıkımı gerçekleştirilen metruk yapılar ortadan kaldırılarak bölgenin çehresi değişiyor.


1 YILDA 65 METRUK BİNA YIKILDI


Yıkım çalışmalarını yerinde takip eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, bugüne kadar 65 metruk yapıyı yıktıklarını ifade etti. Metruk yapıların belirlenen program kapsamında ortadan kaldırıldığını kaydeden Başkan Tok, yaptıkları incelemeler ve kendilerine yapılan başvurular çerçevesinde tespit ettikleri 200’e yakın metruk binayı sırasıyla yıkacaklarını söyledi.


DAHA ESTETİK VE DAHA MODERN GÖRÜNTÜ


Metruk yapıların yıkım çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Başkan Erdoğan Tok, "Metruk binalar konusunda mahalle sakinleri ve muhtarlarından şikayetler alıyoruz. Bu binaların farklı amaçlar için kullanıldığı, bağımlıların buraları mesken tuttuğunu duyuyoruz. Bu tür olaylara geçit vermemek için Yapı Kontrol Müdürlüğümüzün kontrolünde encümen kararları çıkartılıyor. Daha sonra bu binaların sahiplerinden onay alınarak yıkım işlemlerini gerçekleştiriyoruz. 2015 yılı içinde 65 metruk bina yıktık. Önümüzdeki süre zarfında 200’e yakın daha metruk bina yıkacağız. Samsun’un en eski yerleşim merkezi olması dolayısıyla ilçemizde çok sayıda ömrünü tamamlamış metruk yapılar bulunmaktadır. Yaptığımız yıkımlar ile Samsun’un merkezi olan İlkadım ilçemizi daha estetik ve daha modern görüntüye kavuşturuyoruz" diye konuştu.


Hürriyet Yerel




Geri Dön