26 / 04 / 2024

Samsun Olimpik Yüzme Havuzu açıldı!

Samsun Olimpik Yüzme Havuzu açıldı!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "AK Parti iktidarları döneminde temel atmak ve bitirilip hizmete açmak artık bir gelenek oldu. Açılışı yapılan bu tesis, verilen sözün yerine getirildiği anlayışın bir nişanesidir" dedi.



Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "AK Parti iktidarları döneminde temel atmak ve bitirilip hizmete açmak artık bir gelenek oldu. Açılışı yapılan bu tesis, verilen sözün yerine getirildiği anlayışın bir nişanesidir" dedi.


Bakan Kılıç, Atakum ilçesinde olimpik, yarı olimpik ve çocuk havuzu bulunan Samsun Olimpik Yüzme Havuzu'nun açılış törenine katıldı. Burada konuşan Kılıç, Samsun'da muhteşem bir tesisin açılışını yaptıklarını söyledi.


Olimpik havuzun 20 milyon liralık yatırımla yapıldığına işaret eden Kılıç, "AK Parti iktidarları döneminde temel atmak ve bitirilip hizmete açmak artık bir gelenek oldu. Açılışı yapılan bu tesis, verilen sözün yerine getirildiği anlayışın bir nişanesidir" diye konuştu.


Samsun'a yaptıkları yatırımların yoğunluğuna değinen Kılıç, özellikle 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na hazırlık sürecinde muhteşem tesislerin Samsun'a kazandırılması için hızlı adımlar atıldığını, Samsun'un spor anlamındaki altyapısında hiçbir eksik kalmayacağını kaydetti.


- "AK Parti döneminde tesislerin yapılışı rutin hale geldi"


Yüzme havuzlarının gençlerin ve çocukların yüzme öğrenmesine önemli katkı sunacağını vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti:


"Bu tesisin önemi ileriki yıllarda görülecek. Yapılan bir çalışmaya göre yüzde 80'in üzerinde yavrularımız yüzme bilmiyor, bunu bu tür tesisler ve beraber yapacağımız çalışmalarla çok daha farklı bir noktaya taşıyacağız. Buna ihtiyacımız var. Güzel yurdumuzun farklı yerlerinde tesisimizin yapımı tamamlandı, açılış yapıldı ve hizmete girmiş durumda. Yarın Başbakanımız Van'da spor salonumuzun açılışını yapacak. Biz Bafra'daki tesislerimizin açılışını yapacağız. Ege bölgesinde, Akdeniz bölgesinde, İç Anadolu'da birçok tesisimiz açılıyor. AK Parti iktidarlarında bu tesislerin yapılışı rutin hale geldi."


Bakan Kılıç, yeni tesislerle ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek, gençlik merkezleri, spor tesisleri, yurtlar ve diğer yatırımlarla ülke gençlerinin geleceğine bugünden çok büyük katkı yaptıklarına inandıklarını dile getirdi.


"Bunların hepsinin başlama noktasında, Türkiye'deki yatırım anlamındaki zihniyetin değişiminde AK Parti kurucu genel başkanı ve 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2002'de başlattığı ivmenin bu noktaya gelmesinden dolayı mutluluk duyuyorum" diyen Kılıç, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da yaptığı çalışmalar neticesinde hızla süren Türkiye'nin kalkınma hamlesinin 1 Kasım seçimlerinden sonra çok daha farklı bir ivme ile yoluna devam edeceğine inandığını söyledi.


Bakan Kılıç daha sonra tesisin açılış kurdelesini Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve diğer protokol üyeleri ile kesti. 


Açılışın ardından tesisi inceleyen Bakan Kılıç, öğrencilerle sohbet etti.


AA


Geri Dön