29 / 03 / 2024

Samsun Saathane Meydanı Projesi’nde son durum ne? 

Samsun Saathane Meydanı Projesi’nde son durum ne? 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, yapımı devam eden Saathane Meydanı Projesi hakkında açıklamada bulundu. 



Samdun Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Saathane Meydanı Projesi’nde adım adım sona yaklaşıldı. Milliyet'te yer alan habere göre; proje hakkında açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Saathane Meydanı, tarihimizle buluşma, kültürel mirasımıza sahip çıkma projesidir. Saathane Meydanı, tarihe ışık tutacak” dedi.

Sultan 2.Abdülhamit’in tahta çıkışının anısına 1887 yılında yaptırdığı Saat Kulesi çevresinde şekillenen proje dahilinde 15’inci yüzyıl eseri Şifa Hamamı, Osmanlı mimarisinin 15’inci yüzyıla ait tek sivil örneği Taşhan, 1803 yılında hizmete açılan medrese ile caminin restorasyonları bitirildi. 7 bin 900 metrekarelik alanı kapsayan Saathane Meydanı Projesi’nde adım adım sona doğru yaklaşılırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, yapılan çalışmaları yerinde inceliyor.  

‘PROJEYE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ’ 

Saathane Meydanı projesi tamamlandığında bölgenin cazibe merkezi olacağını hem Samsunluların hem de kente gelen yerli ve yabancı turistlerin burada tarihi bir yolculuğa çıkacağını belirten Başkan Demir, “Saathane Meydanı, tarihimizle buluşma, kültürel mirasımıza sahip çıkma projesidir. Bu projeye büyük önem veriyoruz. Burası tamamlandığında Saathane Meydanı, eşsiz konseptiyle gezip görenlerin keyifli zamanlar geçireceği, tarihi dokusuyla büyüleyen bir turizm alanı haline gelecek. Saathane Meydanı, Subaşı Meydanı ve Bankalar Caddesi ile Anakent İş Merkezi’nin bulunduğu alanı da içine alarak burayı bir bütün olarak değerlendirildiğimizde yapılacak otoparklarla birlikte Samsun’un turizmine, tarihine ve kültürüne önemli bir ışık tutacak” şeklinde konuştu.

Samsun Saathane Meydanı Projesi’nde son durum ne? 

‘YIKIMLAR YERİNDE VE GÜZEL OLDU’ 

Üniversite öğrencisi Umut Sağlam, estetiği bozan yapıların yıkılmasıyla Saathane Meydanı’nda önemli değişiklikler meydana geldiğini ifade ederek “Burası eskiye nazaran çok değişti. Devam eden süreçte çeşitli restorasyonlar yapılıyor. Yıkımlar yerinde ve güzel oldu. Projeyle tarihe önem veriliyor. Samsun, bu değişimle daha da güzel hale geldi. Proje tamamlandığında da Saathane Meydanı, daha başka olacak“ dedi.

Saathane Meydanı esnaflarından Cahit Saba ise, “Tarihi Hamam ve Taşhan düzenlendi. Esnaf mağdur edilmeden dükkanları yıkıldı. Mal sahipleri bu yıl inşaat tamamlandıktan sonra yeni dükkanlarına kavuşacak. Saathane, Samsun’un merkezi, tarihi bir yer. Böyle bir projenin yapılıyor olması da çok güzel. Eskiden çarpık bir yapı vardı. Ama bu kötü durum ortadan kalkmaya başladı” diye konuştu.

Samsun'daki tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafındaki yapılar yıkılıyor!


Geri Dön