25 / 04 / 2024

Samsun Tarım Anadolu Meslek Lisesi'nin iadesi talep edildi!

Samsun Tarım Anadolu Meslek Lisesi'nin iadesi talep edildi!

Samsun'da 48 yıllık Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi'nin bulunduğu arsaya 10 bin kişilik cami yapılması için yapılan nazım imar planı değişikliğinin ardından okul başka bir yere taşındı.



Samsun'da 48 yıllık Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi'nin bulunduğu arsaya 10 bin kişilik cami yapılması için yapılan nazım imar planı değişikliğinin ardından okul başka bir yere taşındı. Okul aile birliği tarafından imar planı değişikliği ve taşınma kararı ile ilgili açılan davalarda lehte kararlar çıktı. Yeni eğitim dönemine kısa bir süre kala okulun eski yerine taşınması istendi. 

Milli Eğitim Müdürlüğü de konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: "Danıştay tarafından yerel mahkemeye dava hakkında yeniden karar verilmek üzere dosya gönderilmiş olup, verilen bozma kararında okulun eski yerine taşınması hususuna dair bir karar verilmemiştir, okul arsası, eğitim ihtiyaçları doğrultusunda bir planlama yapılarak kullanılacaktır." Mahkeme kararı sonrasında Büyükşehir Belediye Meclisi'nin okul alanı kullanımının, cami yapımı için 'dini tesis alanı' kullanımına dönüştürülmesini içeren imar planı değişikliği oybirliği iptal edildi. 



Milliyet 


Geri Dön