26 / 04 / 2024

Samsun Vezirköprü'de arazi tahsisi tartışması!

Samsun Vezirköprü'de arazi tahsisi tartışması!

Samsun'un Vezirköprü İlçesi Oruç Mahallesi'nde bulunan 48 dönümlük tarım arazisinin Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'ne tahsis edilmesi tepkilere neden oldu. 



Samsun'un Vezirköprü İlçesi Oruç Mahallesi'nde bulunan 48 dönümlük tarım arazisi Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'ne tahsis edilecek. Vezirköprü Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Komisyonu, söz konusu arazinin "milli ekonominin temeli ziraattır" düsturuyla enstitü tarafından kullanılacağını açıkladı. 

Milliyet'te yer alan habere göre, belediyeye devrolan 48 dönümlük tarım arazi belediye tarafından 30 yıllığına Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsüne tahsis edilecek. Arazinin tahsis edilmesi mahalle halkının tepkisine neden oldu.

Tepkiler üzerine Vezirköprü Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Komisyonu, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Günel’in sözleşmesi bitmesine rağmen hasadın kaldırılması beklenmiştir. Enstitü hasat bittikten 2 ay sonra araziye işlemek için girmiş bulunmaktadır fakat çiftçilerimiz ve muhtarımız bu durumu bildikleri halde hiçbir şeyden haberleri yokmuş derecesine davranış göstererek enstitüsü görevlilerini araziye sokmamışlardır. Biz bir taraftan 'Vezirköprü’ye bir devlet hizmeti gelmiyor' diye sitem ederken bir taraftan da ayağımıza gelmiş hizmeti yaptırmamak için direnenleri anlamıyoruz. 'Milli ekonominin temeli ziraattır' düsturuyla bu arazi, tarım arazisi olarak Samsun Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından kullanılacaktır."


Geri Dön