18 / 04 / 2024

Samsun'da 2 mahalle yerinde dönüşecek!

Samsun'da 2 mahalle yerinde dönüşecek!

Samsun İlkadım'da Hastane ve Kökçüoğlu Mahalleleri'nde kentsel dönüşüm hızlanacak. Bölgede yerinde dönüşüm hayata geçirilecek.



Samsun'un İlkadım İlçesi'ndeki Hastane ve Kökçüoğlu Mahallelerinde kentsel yenilenme çalışmaları hızlanacak. İlkadım belediye Başkanı Erdoğan Tok, bayram sonrası mahalle sakinleri ile bir araya gelerek yerinde dönüşüm için toplantılar gerçekleştirecek.


Yerinde dönüşüm isteyerek huzurlu, standartları yüksek konforlu yeni konutlarda oturmak isteyen vatandaşlarla  bayram sonrası görüşecek olan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok,'un müteahhitle vatandaş arasında garantör koordinatör olarak yerinde dönüşüm projesinin ilk konutlarının yapılması için devreye gireceği açıklandı.


Yerinde dönüşümü başlatmak istediklerini söyleyen Tok, "13 yıldır Hastane ve Kökçüoğlu Mahallerinde vatandaşlarımızın  derme- çatma evlerde oturmasının yerine standartları yüksek, modern ve konforlu konutlarda oturabilmesi için yılladır uğraş veriyorum.  Şu an  vatandaşlarımızın bir araya gelip kendi konutlarını yapabilmelerinin önünü açtık. Hastane ve Kökçüoğlu mahallelerinde inşaat emsal değerlerini yüksek tuttuk.  4 emsal yaptık.  Ne demek  4 emsal ? Derebahçe ve Kalkanca'da 1000 metrekarelik bir arsadan 100 metrekarelik 14 daire yapabilirsiniz, Hastane ve Kökçüoğlunda ise 1000 metrekarelik alanda 100 metrekarelik 40 tane daire yapabilirsiniz. Yani arsa üzerinde çok daha fazla daire yapılabilmesinin önü açtık. Planlara işledik.  İşte bizim farkımız bu'' şeklinde konuştu.




Milliyet


Geri Dön