29 / 03 / 2024

Samsun'da emlak vergisi ödemeleri için vezneler hafta sonu açık!

Samsun'da emlak vergisi ödemeleri için vezneler hafta sonu açık!

Samsun’da vatandaşların vergilerini ödeyebilmeleri için bazı belediyelerde vezneler hafta sonu açık olacak.



Samsun’da vatandaşların vergilerini ödeyebilmeleri için bazı belediyelerde vezneler hafta sonu açık olacak.

İlkadım Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü vatandaşların vergi affından yararlanması için belediye veznelerinin hafta sonu açık kalacağını, son müracaatın 30 Kasım Çarşamba gününe kadar yapılabileceğini açıkladı. Mükelleflerin borçların yapılandırılmasına ilişkin vergi affın imkanından faydalanması için birçok kolaylıklar sağladıklarını ifade eden İlkadım Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Metin Aksakal, 26 Ekim 2016 tarihinde Resmi gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren yasa kapsamında vergi borçlarının yapılandırılma işlemlerinin başladığını, hafta sonu belediyenin veznelerini açık tuttuklarını, ödemelerin peşin veya 6-9-12 ve 18 aya bölünebilerek yapılacağını kaydetti.


Cumartesi-Pazar vezneler açık

Vatandaşların yasa kapsamsında vergi affından yararlanması için gerekli başvuruları yapması gerektiğini belirten İlkadım Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Ahmet Metin Aksakal, “Yürürlüğe giren yasa kapsamında vergi borçlarını yapılandırarak ödemek isteyen vatandaşlarımızın belediyemize başvurmaları gerekmektedir. Gerekli müracaatlar, Gazi ve İlkadım hizmet binalarımızdaki Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı birimizde 30 Kasım 2016 Çarşamba gününe kadar yapılmalıdır. Çalışan mükelleflerin bu imkanlardan yararlanabilmesi için 26-27 Kasım Cumartesi ve Pazar günleri ilgili saat 09.00 ve 17.00 saatleri arası aktif olarak faaliyet göstereceğiz" dedi.


Canik’te hafta sonu mesaisi

2016 emlak ve Çevre Temizlik vergisi son ödeme gününün 30 Kasım olması sebebiyle Canik Belediyesi Emlak ve İstimlak Birimi hafta sonu 26-27 Kasım tarihlerinde mesai yapacak. Canik Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü 2016 Emlak ve Çevre Temizlik vergisi son ödeme gününün 30 Kasım olması hafta sonu çalışacak. Hafta içi vatandaşların yoğunluk yaşamaması için mesai yapacak olan belediye personeli 26 ve 27 Kasım Cumartesi-Pazar günleri saat 09.00 ile 16.00 arası vatandaşlara hizmet verecek.


Milliyet 



Geri Dön