26 / 04 / 2024

Samsun'da imar barışı anlatıldı!

Samsun'da imar barışı anlatıldı!

Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliğiyle imarsız yapıların kayıt altına alınmasını öngören "İmar Barışı" hakkında mahalle muhtarları ve vatandaşlar ile bilgilendirme toplantısı yapıldı. 



Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halis Demir Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkileri İmar Barışı Kanunu hakkında bilgi verdi.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Mevlüt Oral, imar konusunda sıkıntı içinde olan vatandaşlar açısından çok önemli olan bu konunun daha iyi anlaşılması için bilgilendirme toplantısı yaptıklarını dile getirdi. 

Oral, "Uygulayıcısı da Bakanlık ve illerde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleridir. İmar barışı kapsamına 13 milyon yapının bulunduğu tespit edilmiş durumda. Oldukça yüksek bir rakam ve bu rakamın içerisinde sadece şehir merkezleri değil, köyler de var. Bu konuda ilk adım olarak yapılması gereken en önemli iş herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için ilgili bütün vatandaşlarımızın haberdar edilmesidir." dedi.


Geri Dön