25 / 04 / 2024

Samsung miras davası sonuçlandı!

Samsung miras davası sonuçlandı!

Güney Koreli elektronik devi Samsung'un Başkanı Lee Kun-Hee'nin kardeşinin açtığı 850 milyon dolarlık miras davası sonuçlandı. Mahkeme Samsung Başkanı'nın abisi Lee Maeng-Hee'nin miras iddiasını reddetti...



Dünyanın gelir bazında en büyük teknoloji firması olan Samsung'da miras kavgası yeni bir boyut kazandı. Samsung Başkanı Lee Kun-Hee'nin kardeşlerinden hisse sakladığı iddiası ile açılan davada Seul Üst Mahkemesi kararını Samsung Başkanı Lee Kun-Hee lehine verdi.


1987'de Samsung'un kurucusu Lee Byung-Chul'un ölümü sonrası aileye 4.1 trilyon won kalmıştı. Samsung Başkanı Lee Kun-Hee'nin abisi Lee Maeng-Hee 940 milyar won (850 milyon dolar) değerindeki hissenin kendisine ait olduğun,u kardeşinin aileye ait hisseleri başkalarına aitmiş gibi göstererek aileden servet kaçırdığını iddia etmişti.


"MİRAS İDDİASI İÇİN ZAMAN LİMİTİ AŞILDI"

Mahkeme abi Lee Maeng-Hee'ye Samsung kurucusu babasının ölümünden sonra hisse kaldığını tespit ederken Lee Maeng-Hee'nin miras hisselerine itiraz için 10 yıllık süresi olduğunu ve bu sürecin aşıldığını belirtti.

Samsung Kurucusu Lee Byung-Chul'un 5 kızı ve 3 oğlu bulunuyor. Çocuklarından ise miras iddiası ile sadece Samsung Başkanı Lee Kun-Hee'nin abisi Lee Maeng-Hee üst mahkemeye başvurmuştu.


Lee Maeng-Hee son temyiz merciine başvurma kararını ise henüz vermedi.


Lee Byung-Chul'un ölümünden sonra şirketi devralan Lee Kun-Hee şirketi mobil telefon ve çip alanında dünya liderliğine taşımıştı. Forbes dergisine göre Lee Kun-Hee'nin 10,8 milyar dolar serveti bulunuyor. Bu servetle Lee Kun-Hee Güney Kore'nin en zengin işadamı konumunda.


Hürriyet


Geri Dön