24 / 04 / 2024

Samut Yatırım, Antalya'da 2 bin yataklı otel yapacak!

Samut Yatırım, Antalya'da 2 bin yataklı otel yapacak!

Samut Yatırım Yönetim Kurulu Başkam Hüseyin Samut, "Bu güne kadar 30 proje yaptık. Antalya bölgesinde yedi yıldızlı 2 bin yataklı Türkiye'nin en kapsamlı otel projelerinden birini hayata geçireceğiz...  



Samut Yatırım Yönetim Kurulu Başkam Hüseyin Samut, "Bu güne kadar 30 proje yaptık. Ev yaparken kendimizin oturacakmış gibi düşünerek yapıyoruz. Antalya ikinci derece deprem bölgesi. Ne kadar güvenli konut inşa ederseniz edin depremin nasıl geleceği belli değil. Japonya'da gördük. Bundan dolayı yaptığımız daireler altı katı geçmiyor" sözleriyle açıkladı.

Samut'un her bir projesiyle neredeyse duygusal bir bağ kuruyor. Yola, 'Kendim nasıl bir evde oturmak isterim' diye düşünerek çıktığını ve tasarımı da bu doğrultuda geliştirdiğini anlatan Samuf un her proje öncesinde mutlaka yap tığı bir başka çalışma da dünya ülkelerini gezerek ev örneklerini incelemesi.

Bunun, her yaptıkları projenin bir öncekinden daha iyi olmasını beraberinde getirdiğine dikkat çeken Samut, bu yüzden geliştirdikleri projelerin daha temel aşamasındayken satıldığım kaydetti. Samut, lüks ve akıllı evler kategorisinde olan bu projelerin her birinin tek tuşla online olarak eve gelmeden klima, panjur ve ışıklandırmanın çalıştırılması, parmak iziyle kapı açılması gibi özelliklere sahip olduğunu vurguladı.

Konyaaltı Belediyesi'nden ödül
Projelerin bu nedenle hakimler, üst düzey yönettiler ve patronlar gibi kesimlerden tercih edildiğini ifade eden Samut, tamamladıkları projeler kadar yeni planlan hakkında da konuştu:

"Bu yıl içerisinde Comfort Palace, 1001 Gece Konaklan, Samut Life projelerini teslim ettik. Önümüzdeki beş yıl içerisinde ise Kepez bölgesinden 100 adet toplu konut projesi, AVM, Yeşil Bayır'da 400 villa projesi, Comfort Place Gold, Seven Homes, Antalya bölgesinde yedi yıldızlı 2 bin yataklı Türkiye'nin en kapsamlı otel projelerinden birini hayata geçireceğiz. 2010 yılında 200 daire satmıştık. Bu yıl da yine 200 daire satarak 25 milyon TL ciro hedefliyoruz"

Yaptiklan 30 projeninde Konyaaltı'nda olduğunu ifade eden Hüseyin Samut, bir hafta önce ilçenin belediye başkam tarafından güzel konutlar yapıp da bölgeyi güzelleştirdikleri için ödüllendirildiklerini söyledi.

13 yaşında inşaata başladı

İnşaat sektörüne nasıl girdiğini anlatan Hüseyin Samut şöyle konuştu: "Finike'de portakal bahçemiz vardı ve küçük evimiz vardı. Denize sıfırdı. Babam bir gün portakal bahçelerini söktü ve 'hepinize daire yapacağım' dedi. Temele başladık 13 yaşındaydım. Beraber yapmaya başladık. Kumunu eledik, çimentosunu harcını kardık ustalarla yaptık. Portakal bahçesini kaldırırken çok üzülmüştük ama bu binayı yapınca sevindik. Dairelerin birine oturduk. Sonra diğer daireleri sattık. Çok kârlı çıktık. Antalya'ya gelerek bu paralarla arsalar aldık. 1998 yılından beri şirketin başındayım. Üç kardeşiz abim ve ablamla çalışıyorum. 17 yıldır bu arsalara projeler yapıyoruz.
Milliyet


Geri Dön