27 / 04 / 2024

Sanal AVM maliyetleri düşürecek

Sanal AVM maliyetleri düşürecek

Orka Group, yerli ve yabancı 32 markanın ürünlerini ‘www.modaelinizde.com'da satışa sundu



Alışveriş merkezlerindeki yüksek kiralar, artan enerji ve personel giderleri nedeniyle maliyetleri yükselen perakendeciler çözümü 'sanal dünya'da buldu. Damat, ADV ve Tween markalarının sahibi Orka Group, 'www.modaelinizde.com' isimli internet sitesiyle aralarında Abercrombie, Clarks, Damat, Freud, Pierre Cardin, Roman gibi 32 markanın ürünlerini sanal ortama taşıyarak satışa sundu. Siteyi günde 5 bin kişi ziyaret ederken kullanıcıların yüzde 60'lık bölümünü Van, Bingöl, Elazığ, Hakkari gibi Doğu illeri başta olmak üzere Anadolu'dan ziyaretçiler oluşturuyor.

Küresel finans krizinin yaşandığı bu günlerde maliyetleri düşürmenin çok önemli olduğuna dikkat çeken Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, “Alışveriş sitemiz bu anlamda önemli bir destek oldu. Gerçek bir AVM'den daha işlevsel bir ortam yarattık. Bundan sonra hedefimiz sanal AVM kurmak” dedi.

Fiyatlar % 5-10 daha ucuz

www.modaelinizde.com'un tanıtım toplantısında konuşan Orakçıoğlu, “Moda dünyasının trendsetter'ı olmaya aday yeni bir satış kanalı yarattık. AVM'ler sabah 10.00, akşam 22.00 arasında hizmet verirken biz günün 24 saati hizmet sunuyoruz” diye konuştu.

Siteden siparişleri ücretsiz olarak kapıya teslim ettiklerini de aktaran Orakçıoğlu, “Fiyatlar da yüzde 5-10 daha ucuz. İlk olarak 10 marka ile yola çıktık. Şu anda 32 markayla hizmet veriyoruz. Hedefimiz 3 ayda bu sayıyı 100'e çıkarmak. Bu yılki hedef ciromuz ise 2 milyon YTL” açıklamasını yaptı. Toplantıya katılan İnci Deri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murad Kızıltaş ise İngiltere'de 6 ayda 1.76 milyar sterlinlik e-ticaret yapıldığına dikkat çekerek, sanal alışverişin önümüzdeki günler için önemli bir satış kanalı olacağını kaydetti.

Doğu'dan takım elbise isteniyor

Siteye Doğu'dan büyük talep geldiğini söyleyen modaelinizde.com Genel Müdürü Levent Arar, “Van, Bingöl, Elazığ, Erzurum, Hakkari'den ilgi büyük. Buralardan takım elbise, palto, kaban gibi büyük ürün grupları talep edilirken İstanbul, Ankara, İzmir'den kemer, gömlek, kravat gibi ürünler satın alınıyor. Yurtdışında da Almanya ve İtalya'dan ilgi var” dedi.
Vatan

Geri Dön