26 / 04 / 2024

Sancaktepe'de 171 hak sahibi daha tapusuna kavuştu!

Sancaktepe'de 171 hak sahibi daha tapusuna kavuştu!

Sancaktepe Belediyesi ve Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü işbirliği ile yapılan çalışmalar kapsamında, arsa maliklerine düzenlenen programla tapuları dağıtıldı.




Sancaktepe’de ilçe genelinde farklı mahallelerde bulunan ve uzun yıllardır sonuçlanması beklenen tapu sorunu çözüme kavuşturuldu. Sancaktepe’de Milli Emlak’tan kalan 171 adet tapu, hak sahiplerine teslim edildi. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesinde yapılan tapu dağıtım törenine Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve tapu sahipleri katıldı. Tapu almaya hak kazanan vatandaşlara tapuları Başkan İsmail Erdem tarafından takdim edildi.

 

"171 komşumuzu mutlu ettik"

 


Vatandaşlara tapularını teslim eden Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem konuyla ilgili olarak, "Bugün 171 komşumuzu mutlu ettik. Yıllar önce birileri tarafından bu arsalar parsellenip satılmış, 25-30 yıllık bir geçmişi var bunun. Geldiğimiz yıl itibariyle de emlak problemlerine çözüm noktasında çok önemli adımlar atıldı. 2B tapuları verildi ve milli emlak tapularında sona yaklaşıldı. Belediyede de tapusu olup alamayan komşularda şu anda neredeyse hepsi almak üzere. Sancaktepe’nin yüzde 99’u tapulu, imarlı. Bugün tapusunu alan komşularımız yarından itibaren imar durumuna göre imarlarını alarak eski yapılardan bir an önce kurtularak mutlu sona ulaşacaklar. Konut yaşlarında da İstanbul’un en genç ilçesiyiz Esenyurt ile birlikte" diye konuştu.

 

Sancaktepe tapu dağıtım töreni, vatandaşların soruları sonrası tapu sahiplerine tapu teslimi ile sona erdi. Konu ile düşüncelerini belirten Sancaktepeli vatandaşlar, arsalarının tapularını almanın mutluluğu ve huzurunu yaşadıklarını belirterek Belediye Başkanı İsmail Erdem’e teşekkürlerini iletti.

 

 


Geri Dön