28 / 03 / 2024

Şancity için düğmeye basıldı!

Şancity için düğmeye basıldı!

1987 yılında yanan Şan Tiyatrosu dahil vakfın İstanbul Elmadağ'da 15 dönümlük arazisi bulunuyor, şimdi burada Şancity adıyla bir proje planlanıyor



Azınlık vakıflarına ait malların iade süreci başladı. İlgili vakıflar, şimdiden mallarını nasıl değerlendireceklerinin hesabını yapıyor. Gerçi şimdi bahsedeceğimiz azınlık vakfının mallarını geri almak gibi bir derdi yoktu. Ancak yıllardır bir projenin hayalini kuruyorlardı. Nihayet bu proje için start verildi.

Evet, Ermeni Katolik Surp Agop Hastanesi Vakfı'ndan bahsediyoruz.


1987 yılında yanan Şan Tiyatrosu dahil vakfın İstanbul Elmadağ'da 15 dönümlük arazisi bulunuyor, şimdi burada Şancity adıyla bir proje planlanıyor. 5 yıldızlı otel, alışveriş merkezi, kültür ve kongre merkezinden oluşacak proje için vakıf yönetimi yıllar önce Vizzion Europe ile el sıkışmıştı. Vizzion Europe, merkezi Belçika'da bulunan ünlü Türk mimar Şefik Birkiye'nin şirketi. Vakıf yönetimi, söz konusu araziyi 44 yıllığına yap-işlet- devret modeliyle Birkiye'ye vermişti... Öğrendiğimize göre proje artık iyice olgunlaşmış. Hatta vakıf, kendi yayınları kanalıyla cemaatine yakında inşaatına başlanacağı bilgisini vermeye başlamış. Bu arada proje alanında bulunan 50'ye yakın kiracının tahliyesi de neredeyse tamamlanmış.


Vizzion Europe, mevcut hastaneyi son deprem yönetmeliğine göre yenileyecek, 50 yatak ilave edecekmiş. Mevcut huzurevi de yıkılıp yeniden inşa edilecekmiş. Yine Surp Agop Hastanesi Vakfı'nın arazisine dahil olan tarihi Sıraevler ise restore edilecekmiş. Restorasyondan sonra alt katları ticari ünite, üst katları ise ofis olacakmış. Halen Sıraevleri'nde yaşayanlar Şişli'de yapılan yeni bir apartmana taşınacakmış.


Şancity'de yapılacak yeni oteli hangi grubun işleteceği de netleşmiş: Özbek Turizm'in sahibi olduğu Point Oteller Grubu. 221 odalı otelle birlikte tüm yatırımların 200 milyon dolara mal olacağı ve 2014'te tamamlanacağı da bize ulaşan bilgiler arasında...


PARA 


Geri Dön