24 / 04 / 2024

Sanko Holding, Denteks'i satın aldı!

Sanko Holding, Denteks'i satın aldı!

Denizli´nin ilk tekstil fabrikası olan Denteks, Sanko Holding tarafından satın alındı



1978´de kurulan Denizli Organize Sanayi Bölgesi´nin ilk tekstil fabrikası olma özelliğini taşıyan fabrika, Honaz İcra Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilk ihalede 10 milyon 12 bin 750 lira bedelle satışa çıkarılmış, ancak alıcı bulamamıştı. Denteks icra yoluyla en son çıkarılan satışta 2 milyon 800 bin liraya, merkezi Gaziantep´te bulunan Sanko Holding´e satıldı. Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Denteks firmasından alacakları olduğunu belirterek, "Bu şirketten alacağımız vardı. Arsasını ve binasını satın aldık. Bizden başka alıcı çıkmadı. Bir anlamda mecburiyetten, değerini vererek aldık. Bugünkü değerler üzerinden hesabı yapıldığında, değerini verdiğimiz görülür" dedi.

Güçlü bir şirketti

Ali İhsan Kasapoğlu´nun kurduğu Denteks´in, havlu ve bornoz başta olmak üzere diğer konfeksiyon-tekstil ürünlerini önemli derecede üreten, ihracatta önemli bir noktada firma olduğunu söyleyen Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, "Denteks, Türkiye´nin yıllardan beri İstanbul Sanayi Odası İlk 500 firması arasında yer alıyordu. Güçlü cirosu, ihracatı ve istihdamı olan bir firmayd" dedi.

Denizli´nin en eski fabrikalarından birine sahip olduğunu belirten Keçeci, şu bilgileri verdi: "Denteks, Denizli´nin çok eski büyük bir tekstil fabrikasıdır. Denizli´deki birçok tekstil firmaları da Denteks ile doğdu. O nedenle Denteks´in, Denizli tekstil hayatındaki yeri önemli ve özeldir. Ancak ne var ki, son yıllardaki tekstil krizi Denteks´in de maddi olarak zora düşmesine sebep oldu. Bu nedenle alacaklıları, gerçek kişiler ve bankalar tarafından icraya müracaat edilerek satışına kadar gidildi. Müteakip kere gerçekleşmeyen satış işlemi, bu kez tamamlandı ve Sanko Holding alacaklarına karşılık işletmeyi devraldı."
Hürriyet

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler...

Tekstil devi sonunda satıldı 
 

Denizli'de bir dönem 10 milyon dolar ihracat yapan Denteks, 5'inci kez çıkarıldığı ihalede 2 milyon 800 bin liraya el değiştirdi


Denizli Organize Sanayi Bölgesi'nin ilk fabrikası Denteks, borçları nedeniyle Honaz İcra Müdürlüğü tarafından 5'inci kez çıkarıldığı ihalede alıcı buldu. Bir dönem 10 milyon dolar ihracat yapan Denteks, 2 milyon 800 bin liraya
el değiştirirken, fabrikayı Abdülkadir Konuloğlu'na ait Gaziantep'te üretim yapan Sanko Holding aldı.
Borçları nedeniyle 2008 yılında tüm işçilerini çıkarıp üretimini durduran Denteks için 10 Ocak'ta yapılan ilk açık artırmada fabrika binası ve içindeki malzemelerle birlikte 10 milyon 12 bin 750 yina geçici bedel saptandı. Ancak itiraz üzerine fabrika ve içindeki malzemelerin ayrı ayrı satışına karar verildi.

11 Mart'taki ikinci ihalede sadece fabrika 7 milyon liradan alıcıya çıktı. Alıcı bulunamayınca yüzde 40 indirime gidilerek üçüncü ihale gerçekleştirildi. 10 gün sonraki bu ihale 2.8 milyon liradan açıldı. Fabrika yine alıcı bulamadı. Tarafların anlaşamaması üzerine Denteks'in 4'üncü kez icra ile satışa çıkarılmasına karar verildi. Denteks için 2 Temmuz'da yeniden ihale düzenlendi. Honaz İcra Müdürlüğü, Denteks'in fabrika binası için 7 milyon lira muhammen bedelle açık artırmaya gitti. Bu bedeli veren kimse bulunmadığı için 12 Temmuz'da fabrika 5'inci kez 2 milyon 800 bin liraya alıcı aradı. Honaz İcra Müdürlüğü'nde düzenlenen ihalede avukat İsmail Akbaba taban fiyat olan 2 milyon 800 bin liradan teklif verdi. İhalede başka teklif verilmemesi üzerine Denteks'in yeni sahibi Sanko Holding oldu.
Yeniasır-Ufuk Soyhan


Geri Dön