24 / 04 / 2024

Sanko Park AVM çalışanları Arapça öğreniyor

Sanko Park AVM çalışanları Arapça öğreniyor

Suriye ile vizesiz geçiş sonucunda iştahı kabaran esnaf ve işletmeciler proje üstüne proje geliştirmeye başladı



Sanko Park AVM daha fazla Suriyeli çekebilmek için çalışanına Arapça öğretme kararı aldı. Anonslarına ve levhalarına şimdiden Arapça'yı ekleyen AVM, şatafatı seven Araplara yönelik markalar getirmek için de kolları sıvadı

Bir ayda Türkiye'ye gelen 203 bin Suriyeli bu ülkeye çevre illerde iştah kabartınca işletmeciler proje üstüne proje geliştirmeye başladı. Gaziantep'in en büyük alışveriş merkezi Sanko Park AVM'ye daha fazla Suriyeli çekebilmek için Halep ile Gaziantep arası ring seferi başlatıp çalışanına Arapça öğretecek. Anonslarına ve levhalarına şimdiden Arapça'yı ekleyen AVM, şatafatı seven Araplara daha fazla hitap edecek markalar getirmek ve misafirlerinin işini kolaylaştırmak için bir tax-free office açmak konusunda da kolları sıvamış durumda.

DUBAİLİ MAX ANTEP'E GELİYOR
Sanko Park'ın Genel Müdürü Emre Şen, Suriyeli müşterilerinin toplam müşteri sayısı içinde yüzde 10 pay aldığına dikkat çekerek, "Bakmaya değil, almaya geliyorlar" diyor. Suriyeliler arasında kişibaşı harcama miktarının 200-250 dolar seviyesinde olduğuna dikkat çeken Şen, şöyle devam etti: "Şu an için en büyük ilgi tekstilde. Food court'a muhakkak uğruyorlar. Biz, ilgilerini daha artırmak için mağaza karmamızı yeniden ayarlıyoruz. Bu bağlamda Dubaili Max markasını Gaziantep'e taşıyacağız. Toplam ziyaretçi sayımızı 1 milyona, Suriyeli misafir sayımızı da 100 bine ulaştırmayı hedefliyoruz."

Mağaza açmak istiyorlar

Suriye'den gelmek için turlar düzenlendiğinin ve bu turlara da büyük ilgi olduğunun altım çizen Şen şöyle devam etti: "Şu an alışveriş için gelenler yakında mağaza açmak da isteyecek. Bunun ilk sinyalleri gelmeye başladı. Halep'ten gelen bir konuğumuz bize başvurup mobilya mağazası açmak istediğini söyledi. Harcamalarını artırmak için fâ ödedikleri vergileri AVM içinden geri almalarını sağlayacak bir tax free office açmak konusunda çalışıyoruz."

BURGER KING'DE PAZARLIK
Suriyeli deyince esnaf hep aynı şeyi söylüyor. "Sen ne fiyat verirsen ver, yarısına almak istiyorlar." Bu onların kendi ülkelerindeki alışkanlıklarından kaynaklanıyor. Örneğin Marks and Spencer ve Burger King'den alışveriş yapıp yemek yiyen Suriyeliler de kıran kırana pazarlığa girişip Burger King'de 8 TL'lik mönü için "4 TL'ye alırım" demeye başlayabiliyor.
Ayşegül Akyarlı/HaberTürk


Geri Dön