26 / 04 / 2024

Şanlıurfa Çiftçi Trambüs Projesi'nde son durum!

Şanlıurfa Çiftçi Trambüs Projesi'nde son durum!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, trambüs projesinin 1’inci etap çalışmalarıni yerinde inceledi. Projede 1’inci etap çalışmaları aralıksız devam ediyor.



Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, trambüs projesinin 1’inci etap inşaat çalışmalarını inceledi. Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesi ulaşım master planında yer alan trambüs projesinde çalışmalar aralıksız sürüyor. 


Tarihi Hanlar bölgesi, Balıklıgöl, Şanlıurfa Müzesi, Divanyolu Caddesi, Kapaklı pasajı ve Atatürk Bulvarı güzergahında bulunan 1’inci etap çalışmaları kapsamında başlatılan durakların inşaat çalışmaları devam ediyor. 


Ulaşımda yüzde 70 tasarruf sağlayan, Aküleme sistemiyle çalışan trambüs, gürültü kirliliğini önlüyor. Tramvay sistemine göre yapılacak olan projede tek fark yerlere ray döşenmeden sistem uygulanacak.


4 Etap olan projenin ilk etabı 7 bin 736 metre uzunluğundaki toplu taşıma merkezinden müzeler bölgesi arası olacak. 2’nci Etabı, toplu taşıma merkezinden Karaköprü’ye, 3’ncü Etabı toplu taşıma merkezinden Eyyübiye Devlet Hastanesine ve 4’ncü Etabı ise toplu taşıma merkezinden Harran Üniversitesi Osman Bey Kampüsü arasında Yeni Nesil Toplu Taşıma sistemi Trambüs ile ulaşım ağı sağlanacak.


Çalışmalar ile ilgili konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa’da ulaşımı kolaylaştırıyoruz. Daha öncede tanıtımını yaptığımız trambüs projesinde yer alan durak ve turnike inşaat çalışmaları devam ediyor. Enerji nakil hatları ve ışıklandırma sistemi çalışması yapılacak. 4 etaptan oluşan ve 1’inci etapta yer alan 7 kilometrelik trambüs projesi tarihi bölge olan Balıklıgöl, Divanyolu Caddesi, Haleplibahçe Caddesi arasında yer alacak. Toplu taşımada çok önemli bir hizmeti halkımıza sunuyoruz. Tramvay projemizde daire başkanlığımız tarafından hazırlandı. Herşey Şanlıurfa’ya güzel yakışıyor. Bizler Peygamberler şehri olan Şanlıurfa’ya hizmet veriyoruz. Bunu bir şans, bunu bir sorumluluk ve bunu bir yükümlülük olarak görüyoruz ve her zaman işimizin başındayız. trambüs projemiz Şanlıurfalılara hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.



Milliyet


Geri Dön