23 / 04 / 2024

Şanlıurfa HES'te en yüksek teklifi Rönesans Enerji verdi!

Şanlıurfa HES'te en yüksek teklifi Rönesans Enerji verdi!

EÜAŞ ait ve 51 megavat kurulu güce sahip Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali (HES) ve taşınmazlarının özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 247 milyon 500 bin lira ile Rönesans Enerji Üretim ve Ticaret AŞ verdi.




Elektrik Üretim AŞ’ye (EÜAŞ) ait ve 51 megavat kurulu güce sahip Şanlıurfa Hidroelektrik  Santrali (HES) ve taşınmazlarının özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 247 milyon 500 bin lira ile Rönesans Enerji Üretim ve Ticaret AŞ  verdi.


Söz konusu santral ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazların  "işletme hakkının verilmesi" yöntemi ile özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık  görüşmesine, Altek Alarko Elektrik Santral Tesis İşletme ve Ticaret AŞ, Murat HES  Enerji Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ, Pamuk Ortak Girişim Grubu, Sanko Tekstil  İşletme Sanayi ve Ticaret AŞ, Maren Maraş Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ, Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ, Rönesans Enerji Üretim ve Ticaret AŞ, Saf  Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ, Yılsan Yatırım Holding AŞ şirketleri  katıldı.


Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Osman İlter'in komisyon  başkanlığını yaptığı ihalede önce kapalı elemesiz teklifler alındı. Elemesiz  turda verilen 211 milyon 123 bin liralık en yüksek teklifin ardından beş elemeli  tur yapıldı.


Elemeli turların sonuncusunda Altek Alarko Elektrik Santral Tesis  İşletme ve Ticaret AŞ en düşük teklifi vererek ihaleden ayrılırken, ihale  komisyonunun belirlediği 245 milyon 977 bin lira üzerinden açık artırmaya  geçildi.


Açık arttırmada en yüksek teklifi 247 milyon 500 bin lira ile Rönesans  Enerji Üretim ve Ticaret AŞ verdi.


Teklif, ihale komisyonunun değerlendirmesinden sonra Rekabet  Kurumu'nun ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun görüşüne sunulacak.


Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali 51 megavat kurulu güce sahip  bulunuyor.


Milliyet 


Haber Habertürk Gazetesi'nde şöyle yer aldı


 Şanlıurfa Hidroelektrik Santralı (HES) ve taşınmazlarının özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 247 milyon 500 bin lira ile Rönesans Enerji verdi. 

Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Şanlıurfa HES'in özelleştirme ihalesi, dün Özelleştirme idaresi Başkanlığı'nda yapıldı, ihaleye, Altek Alarko Elektrik, Murat Hes Enerji, Pamuk Ortak Girişim Grubu, Sanko Tekstil, Maren Maraş Elektrik, Çelikler Taahhüt İnşaat, Rönesans Enerji, Saf Enerji ile Yılsan Yatırım şirketleri katıldı, ihale sonucu, ihale komisyonu ve Rekabet Kurulu görüşlerinin ardından onaylanacak. Şanlıurfa HES 51 megavat kurulu güce sahip.


Habertürk



Haber Yeni Söz Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


ŞANLIURFA'DA bulunan ve 51 megavat kurulu güce sahip hidroelektrik santralinin (HES) özelleştirme ihalesi yapıldı. Elektrik Üretim A.Ş.'ye (EÜAŞ) ait Şanlıurfa HES ve taşınmazlarının özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 247 milyon 500 bin lira ile Rönesans Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. verdi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığının yaptığı ihaleye, 8 firma katıldı. İhalede önce kapalı elemesiz teklifler alındı. 


Elemesiz turda verilen 211 milyon 123 bin liralık en yüksek teklifin ardından beş elemeli tur yapıldı. Elemeli turların sonuncusunda Altek Alarko Elektrik Santral Tesis İşletme ve Ticaret AŞ en düşük teklifi vererek ihaleden ayrılırken, ihale komisyonunun belirlediği 245 milyon 977 bin lira üzerinden açık artırmaya geçildi. Açık arttırmada en yüksek teklifi 247 milyon 500 bin lira ile Rönesans Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. verdi. Teklifin ihale komisyonunun değerlendirmesinden sonra Rekabet Kurumunun ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun görüşüne sunulacağı öğrenildi. 


HES ve taşınmazların özelleştirilmesi ihalesine katılan şirketler şöyle: 

- Pamuk Ortak Girişim Grubu, Sanko Tekstil İşletme Sanayi ve Ticaret A.Ş., 

- Maren Maraş Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş., 

- Saf Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş., 

- Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A.Ş., 

- Rönesans Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş., 

- Yılsan Yatırım Holding A.Ş., 

- Altek Alarko Elektrik Santral Tesis İşletme ve Ticaret A.Ş., 

- Murat Hes Enerji Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.,


Yeni Söz Gazetesi


Geri Dön