19 / 04 / 2024

Santralpark'ta çocuklar istedikleri kadar inşaat yapıyor!

Santralpark'ta çocuklar istedikleri kadar inşaat yapıyor!

Santralistanbul´da bu yaz çocuk aktiviteleri açık havaya taşındı



Çeşitli istasyonlardan oluşan Santralpark eğlencenin yanı sıra çocukların yaratıcılıklarını da kullanabileceği etkinlikler sunuyor

Bilgi Üniversitesi´nin Haliç´teki kampüsü Santralistanbul, bu yaz da çocukların iyi vakit geçirebileceği bir yer. Üstelik artık kampüste çimenler  üzerinde, ağaçlar arasında çeşitli istasyonlardan oluşan bir de özel alan var. Santralpark adı  verilen bu alanda çocuklar istedikleri kadar  inşaat yapıyor, kendi yaptıkları teknelerini yüzdürüyor, labirentler arasında dolaşıyor, tırmanma duvarında dağcılık deniyor, tünellerin içinde sürünüyor, ilginç aletler üzerinde yürüyorlar.

Kampüsteki istasyonların adları şöyle:
-Küçük İnşaatçılar: Kalıplar, el arabaları, kasklar ve vinçlerle inşaat.
-Tekneler Suya:  Çocuklar kendi yaptıkları tekneleri, salları kampüsün su kanalında yüzdürüyor.
-Labirentte Yolculuk: Birbirine paralel,  kesişen, çıkmaz yollar arasında dolaşma,  kaybolma ve yolunu bulma...
-Tırmanma Duvarı: Profesyonel bir biçimde dağcılık deneyimi yaşayacaklar
-Mobil İp Oyun Alanı:  Dikkatleri ve koordinasyon güçlerini kullanarak ipler üzerinde yürüyorlar.
-Sürün / Atla / Zıpla: Tünelin bir ucundan girip diğer ucundan çıkıyor, çim kayağı yapıyor, sopaların üzerinde yürüyorlar.

Boyama atölyesi
4-6 yaş grubu çocuklar 14.00-15.00 saatlerinde Rahmi Koç Müzesi, Fenerbahçe Vapuru´nda yapılacak boyama atölyesine katılabilirler. "Parım Parım Parmaklarım" adlı atölyede ellerini palet, parmaklarını ise fırça gibi kullanacaklar. Tel: (0212) 369 66 00

Oyuncaklarda yüzde 40 indirim
Oyuncak mağazası Imaginarium´da yaz indirimi 15 Ağustos´a kadar devam ediyor. Çocukların güvenliğini önem veren firma geliştirdiği seyahat ürünleri ile anne-baba ve bebeğe emniyetli bir yolculuk sağlama imkanı sunuyor. Bunun yanında zeka ve kişilik gelişimine faydalı oyuncakları da var.

Aslan Max İzmir´e geldi
Algida Max´ın çocuklar için hazırladığı Maxland eğlence ve oyuncak parkı bugün  İzmir  Çiğli Kipa Alışveriş Merkezi´ne geliyor. Çocukları harekete teşvik etmek için düzenlenen bu organizasyonda minikler gün boyu yaşıtlarıyla oyunlar oynayabilecek ve Aslan Max ile tanışabilecek.

Alaçatı´da "minik" atölye
Alaçatı´daki Kağıt V.S Atölye Evi´nde gerçekleştirilen etkinlikler 31 Ağustos´a kadar sürecek. Bu çalışmalarda çocuklar hem boyama yapacak hem de çeşitli aletleri kullanarak hayal ürünlerini hayata geçirecek.

Diyabetik çocuklar tiyatro yapıyora
Diyabetik Çocuklar Kampı´nda minikler Nazım Hikmet´in "Kuvayi Milliye Destanı"ndan bir gösteriyi sergileyecek. Oyunu "Kavak Yelleri"nin oyuncuları Kadir ve Sevrin Kandemir yönetecek. Kamp 12-19 Ağustos tarihinde İstanbul Üniversitesi Enez Sosyal Tesisleri´nde gerçekleşecek.
Milliyet


Geri Dön