19 / 04 / 2024

Sanyo evlerin çatılarına pil döşeyecek

Sanyo evlerin çatılarına pil döşeyecek

Sanyo GulfGZE Yönetim Kurulu Başkanı Takashi Hirao, "2018'de Türkiye'de de büyük bir enerji sorunu olacak. Burada da binaların tepelerine yerleştirilecek solar pilli bir uygulamanın iyi bir çözüm getireceğine inanıyoruz" dedi



2008 yılında Türkiye'deki cirosu üçte bir düşerek 10 milyon dolara gerileyen Sanyo, pazara yeni soktuğu dual ve dijital kameralar ile bu yıl cirosunu ikiye katlamayı hedefliyor. Türkiye'de 2009'da 18.5 milyon dolar, 2010da da 36 milyon dolar ciro hedeflediklerini dile getiren Sanyo GulfGZE Yönetim Kurulu Başkanı Takashi Hirao, "Genç nüfuslu Türkiye bu açıdan Japonya'dan olduka farklı. Biz de yeni ürünlerle Türkiye'yi anapazarlarımız arasna sokacağız" dedi.

Binalara pil

C5 elektronik aracılığıyla Türkye'de şu an yeni kamera ürünlerinin yanısıra LCD projectör ve ticari kullanıma yönelik klimalarla da vitrinde bulunan Sanyo'nun faaliyet gösterdiği ülkelerde ihtiyaçları göz önüne aldığını ifade eden Hirao, şunları söyledi: "Afrika gibi enerjinin olmadığı, elektrik yokluğu çeken ülkelere bile elektronik ürün satıyoruz. Bunu da yarattığımız kendi enerjisini kendisi üreten çözümlerle sağlıyoruz. 2018'de Türkiye'de de büyük bir enerji sorunu olacak. Burada da binaların tepelerine yerleştirilecek solar pilli bir uygulamanın iyi bir çözüm getireceğine inanıyoruz. Bu tür uygulamaların binalara ve ticari kompleks çatılarına yerleştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda görüşmelere de şimdiden başladık. Bu uygulama ile bina kendi ürettiği enerji ile tüm ihtiyacını karşılayabiliyor."
Hürriyet


Geri Dön