25 / 04 / 2024

Sapanca Gölü’ndeki kaçak pansiyonlara ceza!

Sapanca Gölü’ndeki kaçak pansiyonlara ceza!

Sapanca Gölü kaçak yapılaşmayla gündeme geldi. Bölgede bulunan kaçak pansiyonlara toplamda 50 bin 700 TL para cezası kesildi.



Türkiye’nin en önemli tatlı su kaynaklarından olan koruma altında yer alan Sapanca Gölü kaçak yapılaşmayla gündeme oturdu.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; gölün en hareketli bölgelerinden biri olan Sapanca ilçe merkezinde bulunan Göl Mahallesi sahilinde bulunan kaçak binalar, semt sakinlerinin tepkisine neden oldu. Belediye yıkım kararı almasının ardından inşaatı yapanlar kararı idare mahkemesine taşıdı. Sapanca Gölü’nün en hareketli bölgesinde nisan ayında birbiri ardına 5 bina yapıldı. Koruma altında bulunan bölgede inşa edilen binalar kısa sürede pansiyona dönüştürülüp yüksek bitkilerle kamufle edildi.

Vatandaşların durumu belediye ekiplerine haber vermesi üzerine Sapanca Belediyesi, 25 Mayıs’ta yapılar hakkında tutanak tutup inşaatları mühürledi. 12 Haziran’da da ercümen kararı ile inşaatların yıkımına karar verildi. Bu karar inşaat sahibine tebliğ edildi. Toplamda 50 bin 700 TL para cezası kesildi. Belediye ekipleri ayrıca inşaatı yaptıran Vildan D. hakkında savcılığa suç duyurusu yaptı. Vildan D. de yıkım kararına karşı idare mahkemesinde dava açtı. Belediye inşaatları durdursa da yıkımı için kesin kararı idare mahkemesi verecek.


Geri Dön