26 / 04 / 2024

Sapanca'ya 7 yıldızlı otel!

Sapanca'ya 7 yıldızlı otel!

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde Arap yatırımcıların Hazine'ye ait 29 dönümlük arazide inşa edeceği 7 yıldızlı otel için Valilik'te protokol imzalandı. 85 milyon dolarlık yatırımın hayata geçirilmesiyle 600 kişiye istihdam oluşturulması amaçlanıyor.




Sakarya'nın Sapanca ilçesinde Arap yatırımcıların Hazine'ye ait 29 dönümlük arazide inşa edeceği 7 yıldızlı otel için Valilik'te protokol imzalandı. 


Sakarya Valisi Mustafa Büyük, imza töreninde yaptığı konuşmada, Mahmudiye bölgesinde mülkiyeti Hazine'ye ait 29 dönümlük taşınmaz üzerinde otel inşaatı için irtifak hakkı sözleşmesi imzaladıklarını söyledi.

 

Önemli bir yatırımı kamuoyuyla paylaştıklarına dikkati çeken Büyük, "Sakarya'da uluslararası sermayenin de dahil olduğu, nitelikli, kaliteli ilave katma değer ve değer katacak bu yatırımların hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sadece bu güzel haberi acılı günümüz ama sizlerle paylaşmak istedik. İnşallah kısa sürede diğer süreçler de tamamlanır ve yatırım nihayete ererek ülkemize, ilimize, Sapanca ilçemize hayırlı olur" diye konuştu. 

Şirkete Arap ortaklar Merosa Uluslararası Yatırım Danışmanlık Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Katipoğlu da şirketlerinde Arabistan'dan ortaklar bulunduğunu anlattı. 



Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer de ilçede turizm yatırımlarını desteklediklerini kaydederek, ilçenin tanıtımını sağlayacak yatırımı hayata geçirecek olanlara teşekkür etti. 

Konuşmalann ardından Vali Büyük, Katipoğlu ve Sakarya Defterdarı Ali Solmaz, otelin inşa edileceği 29 dönümlük arazinin 49 yıllığına tahsisi için protokol imzaladı. İlçede 3 yılda tamamlanması hedeflenen 7 yıldızlı otelde 385 oda ve bin yatak bulunacak. 85 milyon dolarlık yatırımın hayata geçirilmesiyle 600 kişiye istihdam oluşturulması amaçlanıyor. 


Milliyet Marmara 


Geri Dön