24 / 04 / 2024

Saraçoğlu Mahallesi’nde zorla tahliyeler sürüyor!

Saraçoğlu Mahallesi’nde zorla tahliyeler sürüyor!

Ankara Kızılay Saraçoğlu Mahallesi’nde gerçekleştirilen ‘zorla’ tahliye işlemleri dün devam etti. Bozyurt ailesini gözaltına aldıran ekipler, Selami Aktepe’nin evine de kapıyı kırarak girdi. İşte yaşananlar...



Saraçoğlu Mahallesi’nde gerçekleştirilen ‘zorla’ tahliye işlemleri dün devam etti. Şehir dışında bulunan Halil İbrahim Duman’ın evini çilingir ile açıp boşaltan, Bozyurt ailesini gözaltına aldıran ekipler, Selami Aktepe’nin evine de kapıyı kırarak girdi.


Ankara Defterdarlığı ve polis ekiplerinin Saraçoğlu Mahallesi’nde gerçekleştirdiği tahliye çalışmalarında yine gerginlik yaşandı. Polis eşliğinde mahalleye gelen Defterdarlık ekipleri, Selami Aktepe’ye ait eve, kapıyı kırarak girdi.Evi boşaltılan Selami Aktepe ise 34 yıllık devlet memuru olduğunu belirterek şöyle konuştu:


“Bu görüntüler Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmıyor. 34 yıllık devlet memuruyum, böyle bir şey görmedim. Sanki biz Suriye’den gelmişiz gibi davranılıyor. Bizim derdimiz oturmak değil. Tüm Ankaralıların buraya hassasiyet göstermesi lazım. Ankara’da sahipsizliğin görülebileceği en iyi yer burası. Kızılay’ın ortasında oksijen kaynağı. Yakınlarımızn evlerinde kalacağız. Bizim evlerimizdeki zarar gören eşyaların sorumlusu kim olacak.”


SAVCILIKTAN İZİNSİZ GİRİLEMEZ


Aktepe’nin bir oğlunun avukat olduğuna dikkat çeken Mimarlar Odası  Ankara  Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Başkentin göbeğinde insanlar evlerinden zorla çıkarılıyor. Kapıyı kırıp, camları kırıp içeri giremezsiniz. Yine durdurma kararı çıkacak 2 saat bekleyemiyorlar. Ailenin bir oğlu avukat, savcılıktan izin alınmadan girilemez. Buranın talan edileceği mesajı veriliyor. Burası alelade bir yer değil. Kültür varlığının içerisine girdiklerinin farkında değiller. Tescilli yapıya giriyorsunuz. Suç duyurusunda bulunacağız“ dedi.


‘OLMAZ’ DİRENİŞİ


Aktepe ailesinin biri avukat diğeri ise elektrik mühendisi olan oğulları, Olmez isimli su kaplumbağalarının ev eşyası gibi taşınıp boş daireye atılmasına karşı çıktı. Evden hiçbir eşyalarını alamayan Aykut Aktepe ve Alper Aktepe kaplumbağaları Olmaz’ı akvaryumu ile birlikte taşıyarak dışarı çıkardı. Kaplumbağa Olmaz iki kardeşin ısrarı ile Saraçoğlu Mahallesi’nde binanın önünde park halinde bekleyen arabanın arka koltuğuna yerleştirildi.


HERGÜN AYRI BİR OLAY YAŞANIYOR


Saraçoğlu Mahallesi’nde yaşanan tahliye krizi, dün ve önceki gün “Yaka paça tahliye”, “Tebliğsiz tahliye evsiz bıraktı” manşetleri ile gündeme gelmişti. Yıllık iznini kullanmak için şehir dışına çıkan Saraçoğlu sakini Halil İbrahim Duman’ın, 4 buçuk yıldır oturduğu dairesinin kapısı çilingir yardımıyla açıldıktan sonra eşyaları boş bir daireye taşınmıştı. Evinin boşaltıldığını komşularından öğrenin Duman, “Boşaltm işlemi bana tebliğ edilmedi. Bir ceket, bir gömlek sokakta kaldım” ifadesini kullanmıştı. 


Önceki gün yeniden mahalleye gelen ekipler, Bozyurt ailesinin evinin boşlatmak istemişti. Ekiplere itiraz eden Aykut Bozyurt gözaltına alınmış, yaklaşık 1 hafta önce kalp operasyonu geçiren eşi Zeynep Bozkurt ise sinir krizi geçirmişti. Bozyurt ailesinin evinde yapılmak istenen tahliye işlemi, avukat Asım Özcan’ın İdare Mahkemesi’nden aldığı durdurma kararı ile sona ermişti. Arka kapıdan eve girerek eşyaları dışarı çıkaran ekipler, mahkeme kararı ile eşyaları tekrar eve yerleştirmişti.


Hürriyet Ankara




Geri Dön