20 / 04 / 2024

Sarıçam, Adana'nın cazibe merkezi olacak!

Sarıçam, Adana'nın cazibe merkezi olacak!

Adana Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, bölgede gerçekleştirdikleri yatırım, proje ve hizmetlerden bahsetti. Uludağ, Sarıçam'ın Adana'nın cazibe merkezi olacağını söyledi.



Adana Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Sarıçam'ın Adana'nın cazibe merkezi, Yeni bir şehri ve incisi olacağına inancının tam olduğunu belirterek, görev süreleri içinde vaat ettikleri projelerinden daha fazlasını gerçekleştirdiklerini ve yeni projelerle hizmetlere devam edeceklerini söyledi. Belediye Başkanı Bilal Uludağ, önümüzdeki 10-15 yıl içinde Sarıçam'm bir milyon kişinin yaşayacağı bir merkez haline geleceğini iddiasını yenileyerek, "İlçemiz yeni yapılanıyor. Büyük binalar yapılıyor ve birçok yerde yükselmeye devam ediyor. Bu bölgeden Çukurova ve Seyhan'a göçler yaşanıyordu. Bunu önledik ve artık Sarıçam göç almaya başladı. Verilen sözlerin arkasındayız ve olmaya da devam edeceğiz. Eler şey daha modern ve daha güzel bir Sarıçam için. "dedi. 


Ekonomisi daha da güçlü olacak 

Sarıçam için gece gündüz demeden var güçleriyle çalıştıklarını anlatan Başkan Bilal Uludağ, yaşanan değişimin ve yapılan işlerin gözler önünde olduğunu dile getirdi. Uludağ,"İlçe halkımıza vaat ettiklerimizden çok daha fazla olan işler gerçekleştirdik. 36 aylık süreçte Büyükşehir belediyemizin ve bizim başlattığımız hizmetlerin tutarı Sarıçam Belediyemizin yıllık bütçelerinin çok üzerinde ve 4-5 katma ulaştı. Bu hizmetler ışığında ekonomisi daha güçlü bir Sarıçam ortaya çıkacak, "diye konuştu. 


Bilal Uludağ, Sarıçam'da uzun yıllardır dokunulmayan Sarıçam Deresinin ıslahı için 7 milyon, Buruk Kolektörü ile Sarıçam bölgesinin alt yapı sorunun çözümü için ise 26 milyon liralık ihale yapıldığını belirterek, " Projenin büyük bölümü tamamlandı, "şeklinde konuştu. 


2 Üniversitenin de Sarıçam'da olması önemli 

Çukurova Üniversitesinin öğrencilerinin büyük bir kısmı Sarıçam'da ikamet etmesinin sağlanması halinde bu bölgenin daha da değişip, gelişeceğine inandıklarını da anlatan Başkan Uludağ, konuşmasını şöyle sürdürdü: 


"Bilim ve Teknoloji Üniversitesi bizim bölgemizde yapılıyor ve inşaatı hızla ilerliyor. Yani 2 üniversitemiz de Sarıçam'da. Öğrenci kenti Sarıçam olduğu takdirde AVM ve öğrenci evleri ve özel sektör kendiliğinden gelecek ve yaşam kalitesi artacak. Bu bölgeden çöplüğün kalkması için çalışıyoruz. ALO Sarıçam'dan e-devlet ve e-belediye ye kadar önemli hizmetlerimizi sunuyoruz. 


Anıtlar açıldı 

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Bayrak Parkı ve Çanakkale Şehitler anıtının da Sarıçam'a kazandırıldığını 2015 yılı 30 Ağustos'ta açılışının yapıldığını söyledi. Uludağ, 20I5'te 1365 kişi, 2016'da da 1500 Sarıçamlıyı Çanakkale'ye Minnet Yolculuğuna gönderdiklerini, bu yıl yine göndereceklerini ifade etti. 


Bir telefon kadar yakınız 

Bilal Uludağ, 1 Ocak 2015 tarihinde kurulan Turkuaz Masa (Halkla İlişkiler) çalışmalarına başladı ve bünyesinde kurulan 444 72 23 Turkuaz İletişim hattı ile 24 saat ara halka hizmet veriyor. Turkuaz İletişim hattına bugüne kadar 10 binin üzerinde çağrı kaydı yapıldığı ve bu kayıtlardan büyük bir bölümünün çözüme kavuşturulduğu belirterek, Çarşamba günü Halkla buluşma günlerinin devam ettiğini ifade etti. 


SİMER işsizlerin umudu 

Bilal Uludağ, Sarıçam İstihdam Merkezinin (SİMER) alanında başarılı çalışmalar sonucunda birçok işsiz gence iş olanağı sağladığını belitti. Uludağ," Bu merkezimiz bir yandan iş arayan vatandaşlarımıza mevcut donanımlarına göre iş bulmalarını sağlarken, diğer yandan da İŞKUR, Bilim Teknoloji Üniversitesi,  Adana  Organize Sanayi Bölgesi ile işbirliği doğrultusunda eğitimler almalarına ve daha kalifiye eleman olarak işletmelere kazandırmayı da aktif olarak destek de sağlamaktadır. Buraya yapılan müracaatlar sonucunda 1700'e yakın kişi iş imkânına kavuşmuştur." dedi. 


Spora destek 

Bilal Uludağ, ilçede kurulu bulunan spor kulüplerine de her zaman destek olduklarını belirterek, her yıl düzenli olarak 5 kulübe malzeme yardımında bulunduklarını kaydetti. Uludağ, her yaz ayrıca Yaz Spor okulları açtıklarını, sadece futbol değil 8 branşta yaklaşık 350 sporsever gence ulaştıklarını ifade etti. 


Eğitim yardımı 

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, 2016-2017 yeni eğitim döneminde ilçesinde ilkokul birinci sınıfa başlayan 3 bin 500 öğrenciye üzerlerinde her öğrencinin isimlerinin yazılı olduğu okul çantası, kırtasiye malzemesi bulunan eğitim paketi yardımında bulunduklarını, ayrıca üniversitede okuyan öğrencilere de bir defaya mahsus nakit eğitim yardımı yaptıklarını söyledi. 


Sünnet şöleni 

Sarıçam Belediyesi tarihinde bir ilke daha imza attı. İlçede yaşayan ailelerin 552 çocuğu Belediye tarafından hazırlanan muhteşem bir şölen ile sünnet törenleri yapıldı. Bilal Uludağ, geleneksel hale getirecekleri Sünnet Şölenlerinin en iyi şekilde yapılması için hiçbir şeyden kaçınmadıklarını söyledi. 


Sokak hayvanlarına su kabı 

Sarıçam Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında ilçede yaşayan sokak hayvanlarının 

"Sosyal Market" projesi için altyapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Başkan Bilal Uludağ, hür türlü donanıma sahip bin metrekarelik kapalı alanda faaliyet gösterecek olan Sarıçam Sosyal Marketin ihtiyaç sahibi bin aileye hizmet verecek şekilde planlandığını söyledi.




Milliyet


Geri Dön