25 / 04 / 2024

Şarık Tara'nın cenazesi bugün defnediliyor!

Şarık Tara'nın cenazesi bugün defnediliyor!

ENKA Holding’in onursal başkanı Şarık Tara, bugün Bebek Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Ulus Mezarlığı’nda defnedilecek.



Eniştesi Sadi Gülçelik ile birlikte birlikte kurduğu ve ‘enişte-kayınbirader’ sözcüklerinin kısaltılmasıyla oluşturulan Enka Holding’i Türkiye’nin en büyük gruplarından bir haline getiren Şarık Tara, bugün toprağa verilecek. 

Perşembe günü 88 yaşındayken vefat eden Şarık Tara, Bebek Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Ulus Mezarlığı’na defnedilecek.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Şarık Tara, 2015 yılında yayımlanan ‘Şarık Tara Anlatıyor’ adlı kitabında hayata bakış açısını, şöyle özetlemişti:

“Mutlu olman için sevmeyi bilmen lazım. Zaten yaşam felsefem bunun üstüne kurulu. Bu dünyaya gelmişsiniz bir kez, mutlu olun. Her şeyi sevin, kendinizi, karşınızdakini hatta elinizde tuttuğunuz bardağı, gördüğünüz manzarayı; bunlar size hizmet ediyor. Ama benim için en güzel sevgi, ülke sevgisidir. Göçmenliğimden ve çocukluğumda yaşadıklarımdan dolayı ülke sevgisi bende çok güçlendi.

Şarık Tara kimdir?

Şarık Tara, 22 Nisan 1930'da Üsküp'te doğdu. 1944'de ailesinin de geldiği Türkiye’de orta öğrenimini Şişli Terakki Lisesi’nde tamamlayan Tara, 1954 yılında İTÜ İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu. Tara, mezuniyetinden sonra 1957 yılında kız kardeşi Vildan Gülçelik'in kocası Sadi Gülçelik ile ismi "enişte" ve "kayınbirader" sözcüklerinin ilk hecelerinden oluşan ENKA Kolektif Şirketini kurdu.

ENKA Şirketler Grubu Onursal Başkanı Şarık Tara, Forbes Türkiye'nin bu yıl hazırladığı "En Zengin 100 Türk" listesinde 2,5 milyar dolarlık servetiyle 7. sırada yer almıştı.


Şarık Tara son yolculuğuna uğurlanıyor!

Şarık Tara hayatını kaybetti! ENKA'nın acı günü!


Geri Dön