26 / 04 / 2024

Sarıyer'de üç mahalleye daha imar affı!

Sarıyer'de üç mahalleye daha imar affı!

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, mülkiyet sorunları ile ilgili olarak üç mahalleye daha imar affı olacağını açıkladı.



SARIYER Belediyesi Meclisi bu ay, üç mahallenin daha mülkiyet sorununu ortadan kaldıracak karara imza attı. PTT Evleri, Reşitpaşa ve Ferahevler mahalleleri imar ıslah çalışması; komisyondan oy çokluğu ile geçirilerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne iletildi. 


EMSAL OLACAK

Halk arasında ‘imar affı’ olarak da bilinen tapu tahsis belgelerinin verildiği 2981 Sayılı Kanun’dan yararlanılması için yapılan imar ıslah çalışması, hafta başındaki toplantıda oy çokluğuyla komisyona havale edildi. Gecekondu mahalleleri için emsal olacak çalışma bu kez AK Partililerin ret oyuna karşın, CHP’li üyelerinin çokluğu ile kabul edildi. 


GENÇ: HÂKİMLERE DANIŞTIK

Daha önce Emirgan, Kazım Karabekir ve Rumelihisarı için “Evet” oyu veren AK Partili meclis üyeleri, Pınar, Çayırbaşı ve Kocataş’tan sonra bu üç mahalle için ret oyu verdi. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, mülkiyet sorunuyla ilgili olarak, Danıştay üyeleriyle, hâkimlerle, uzman hukukçularla görüşerek yol aldıklarını belirtti. Genç, “Yasalardan anladığımız şekilde çalışma yapıyoruz. Yasaların verdiği yetkiyi vatandaşın lehine kullanmak üzere yorumluyoruz. Söylediğim her sözün arkasındayım. Bu yoldan dönenin boynu kopsun” dedi.


Hürriyet 


Geri Dön