19 / 04 / 2024

Sarıyer'deki Gümüşdere Kilisesi harabeye döndü!

Sarıyer'deki Gümüşdere Kilisesi harabeye döndü!

İstanbul Sarıyer’de bulunan Gümüşdere Kilisesi’nin her tarafı defineciler tarafından delik deşik oldu. Yıkılmak üzere olan eski yapı tehlike de arz ediyor.



İstanbul Sarıyer’de bulunan Gümüşdere Kilisesi’nin her tarafı defineciler tarafından harabeye döndü.

Milliyet Gazetesi'nden Cihat Aslan'ın haberine göre; şu anda depo olarak kullanılan kilisenin olduğu Gümüşdere Mahallesi’nin Muhtarı Günay Yazıcı, “Kilisenin içi boş olmasına rağmen kazıyorlar” diye konuştu. 

İstanbul Sarıyer ilçesine bağlı Gümüşdere köyü, mübadele döneminde Rumların kaldığı köy olarak biliniyor. 2 bin nüfuslu köye  1923-24 mübadelesinden sonra Selanik’ten getirilen Müslüman Türkler yerleştirildi. O dönem Rumların kullandığı kilise, köyde Rum kalmadığı için bir süre cami olarak kullanıldı. Daha sonra kaderine terk edilen kilise, şu an harabe halde depo olarak kullanılıyor. Define avcıları ise, etrafında herhangi bir Hıristiyan mezarlığı kalmamasına rağmen kilisenin her tarafını delik deşik ediyor. Defineciler, kilisenin içinde 4-5 metre derinliğinde çukurlar kazanarak hazine ararken, yıkılmak üzere olan eski yapı tehlike de arz ediyor.


Geri Dön