20 / 04 / 2024

Şarkışla öğrenci yurdu açıldı!

Şarkışla öğrenci yurdu açıldı!

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ortaklığında hayata geçirilen Şarkışla öğrenci yurdu hizmete açıldı. 




Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğinde inşa edilen ve çalışmaları tamamlanan Şarkışla öğrenci yurdu hizmete açıldı. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Aşık Veysel Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nevzat Balıkçıoğlu öğrenci yurdu açılışı hakkında açıklamalarda bulundu. Balıkçıoğlu, yurt binasının tamamlanma aşamasına kadar geçen süreçte öğrencilerin barınma ihtiyacı için okul idaresi olarak seferber olduklarını da aktardı. 

 

Öğrencileri dün itibari ile  yeni açılan yurda yerleştirmeye başladıklarını sözlerine ekleyen Nevzat Balıkçıoğlu, yurdun ilçeye kazandırılmasında katkısı bulunanlara teşekkürlerini dile getirdi. 

 

Yıldırım Mahallesi'nde inşa edilen, Selçuklu mimarisine uygun olarak yapılan yurt binası 4 bloktan meydana geliyor. Yurdun içerisinde konferans salonu, etüt odaları, kafeterya, yemekhane, mescit, atölye, kurs odaları, açık ve kapalı spor alanları bulunuyor. Yurt 308 erkek ve 308 kız olmak üzere 616 öğrenci kapasitesili olarak inşa edildi. 


Geri Dön