24 / 04 / 2024

Saruhanlı'da 70 yıllık taş bina sağlık merkezi oldu!

Saruhanlı'da 70 yıllık taş bina sağlık merkezi oldu!

Manisa Saruhanlı Belediyesi tarafından Alibeyli mahallesinde bir süredir atıl vaziyette olan 70 yıllık taş binanın yenilenerek aile sağlığı merkezine dönüştürüldü.



Manisa Saruhanlı Belediyesi, Alibeyli mahallesinde bir süredir atıl vaziyette olan 70 yıllık taş binanın bakım ve onarım çalışmalarını tamamladı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, bina önümüzdeki günlerde Aile Sağlığı Merkezi olarak halkın hizmetine açılacak. Projeyle ilgili konuşan Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, 1948 yılında inşa edilen ve uzun zamandır Tarım Kredi Kooperatifi binası olarak kullanılan taş binayı atıl kaldığı durumdan kurtardıklarını söyledi.

Bahçesinde peyzaj düzenlemesi yaptıklarını kaydeden Yaralı, "Bir süredir atıl halde bulunan binamızın bakım ve onarımını tamamladık. Binanın orijinal halini koruyup aslına uygun olarak fiziksel rehabilitasyonunu gerçekleştirdik. Alibeylili vatandaşlarımız da bu durumdan son derece memnun oldu. Önümüzdeki günlerde, Aile Sağlığı Merkezi olarak kullanılmak üzere binamızın kullanımını İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne vereceğiz" dedi.
 


Geri Dön