08 / 05 / 2024

Satış ofisleri Ramazan Bayramı'nda da mesai yapıyor!

Satış ofisleri Ramazan Bayramı'nda da mesai yapıyor!

Referandumda oy kullanmak için bayram tatilinde İstanbul'da kalacak kitle heyecanlandırdı...



Yarından itibaren satış ofislerini açacak olan sektör, bayram boyunca hem satış hem de hizmet için durmadan çalışacak. İstanbul'da ziyarete gelebilecek yerli turistler de hedefte

Markalı konutların satış ofisleri Ramazan Bayramı'nda da mesai yapacak. Pek çok şirket bayramın ikinci günü itibarıyla satış ofislerini açacak ve gelen müşterileri kabul edecek. Ayrıca, referandumun yapılacağı 12 Eylül Pazar günü de satış ofisleri açık tutulacak.

Alım kararını ramazan sonrasına erteleyen ve referandum dolayısıyla bayram tatili yapmayacak kitlenin yanı sıra, yazın son günlerini geçirmek için bayramda İstanbul'a gelebilecek yerli turistlerinde bu süre boyunca satış ofislerini ziyaret etmesi bekleniyor.

'Geçmiş yıllardan iyi satış bekliyoruz'

Bayramın ikinci ve üçüncü günü satış ofislerini açacak olan şirketlerden biri Dumankaya İnşaat. Şirketin yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankay6a, bu bayramda diğer yıllara oranla daha iyi bir satış grafiği yakalamayı beklediklerini söylüyor.Dumankaya bundaki en büyük etkinin, bayramın ertesi günü yapılacak referandum olduğunu belirterek, "Tatile gitmeyi düşünen insanlar ya vazgeçti ya da tatili öne çekerek erken senelere göre daha kalabalık olacak. bu bizim açımızdan destekleyici bir etki yaratacak. Daha iyi sonuçlar bekliyoruz" diyor. Referandumun yapılacağı gün de satış ofislerini açacaklarını kaydeden dumankaya, "İnsalar oyunu verdikten sonra, pekala ev almaya gidebilirler" yorumunu yapıyor.

`Bayramda ramazandan fazla konut satarız´

Avrupa Konutları markasının sahibi Artaş İnşaat da bayramda gelen müşterileri ağırlayacak. Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, yalnız birinci gün ofisleri kapatacaklarını belirterek, "Oruç tutarken insanlarda pek satış ofisine yönelme olmuyor; pek çok kişi dışarı bile fazla çıkmıyor. Ben bayramın, satış açısından ramazandan çok daha iyi olacağını düşünüyorum" diyor. Çetinsaya, Avrupa Konutları Atakent 2´de teslim edilen konutların 500´üne taşınıldığını hatırlatarak şöyle konuşuyor: "Bayramda yeni taşınan bu insanlara `Hayırlı olsun´ ziyaretleri de olacak.tır. ziyarete gelen bu kesim mutlaka satış ofisine gitmek istiyor. Pek çoğu konut almaya karar verebiliyor."

`Bayramda insan vakit geçirecek yer arıyor´

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, referandum günü dahil olmak üzere, bayramın ikinci gününden itibaren satış ofislerini açacaklarını belirterek, "Oyunu veren ev almaya gelebilir. Sokağa çıkma yasağı yok ki" diyor. Elmas, insanların bayramın birinci ve ikinci günlerinde ziyaretlerini bitirdikten sonra gidecek yer aradığını ifade ederek, "Anadolu´dan gelenler de oluyor. Bu insanlar gelmişken ev de bakıyor. Fakat bu yıl referandumun sonucunu görmek isteyenler ve bu nedenle beklemede kalanlar olabilir" şeklinde konuşuyor.

`Projelerimizin turistik yanı var´

Bayramın ikinci ve üçüncü günlerinde satış ofislerini nöbetleşe sistemle açacaklarını kaydeden Sinpaş GYO Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer, "Referandum günü de 09.00´da değil ama 11.00´da açacağız" diyor. Gacemer, özellikle yaz tatili nedeniyle İstanbul´da olanları veya bayram nedeniyle gelebilecek yerli turisti satış ofislerinde daha çok görebileceklerini ifade ederek, şöyle devam ediyor: "Tabii satışın yanı sıra satış ofislerini hizmet odaklı olarak da açıyoruz. Çünkü teslim aşamasında olan ya da teslim edilen projelerimizden ev alanların da ihtiyaçları olabiliyor. Veya bayramda, yakınlarını satın aldıkları evi göstermek için projeye getirebiliyorlar. Öte yandan bizim projelerimizde turistik bir yan da var. Mimarlar, mühendisler de mesleki açıdan gezmek isteyebiliyor. `İstanbul´a gelmişken Bosphorus City´e de bakalım´ deniyor. Önemli bir kesim de ancak bayramda izin yapabildiği için o zaman projeleri gezebiliyor. Mesela, İstanbul´a tayini çıkmış bir doktor, `Gidip ev bakayım´ diyor. Bayramda sattığımız her konut da bizim için sevindirici oluyor."

Pazar günü oy vermeye konsantre olurlar

Port Alaçatı ve Anthil Residence projelerinin satış ofisini bayramın birinci gününden itibaren açacak olan Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, referandum günü konut satılacağına inanmıyor. Okay, Pazar günü satış ofislerini kapatacaklarını belirterek, "Bence o gün insanların konsantrasyonu çok daha farklı olacak. Gidip oy kullanacaklar ve sonucunu merak edecekler. Gelip ev alacaklarını düşünmüyorum" diyor. Okay, satış oofislerine en çok bayramı İstanbul´da geçirecek olan yerli turistleri beklediklerini söylüyor.

Kapalıyken gelip geri dönenler olmuştu

Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, Varyap´ın şu anda satışı devam eden Varyap Meridian projesinde, satış ofisini bayramın ikinci ve üçüncü günleri açık tutacaklarını belirtiyor. "Biz referandum günü de açarız" diyen Varlıbaş, şöyle dvam ediyor: "Daha evvel, bir bayramda ofisi kapatmıştık. Baktık ki insanlar gelip kapılardan geri döndü. Ondan sonra hep açmaya karar verdik. Biz bayramlarda genelde satış yapıyoruz. Ama satışlardaki asıl iyileşmenin bayram sonrası olmasını bekliyorum."
Menekşe Ataselim/Habetrürk


Geri Dön