18 / 04 / 2024

Saturn bu yıl 5 mağaza açacak!

Saturn bu yıl 5 mağaza açacak!

Saturn'un planı, krizi avantaj olarak kullanıp hızlı bir şekilde büyümek



Saturn, Forum İstanbul'daki ilk mağazasıyla geçtiğimiz ekim ayında Türkiye pazarına giriş yaptı, 4 bin 300 metrekarelik alanda 45 bini aşkın ürünle pazarda yerini alan Saturn'un planı, krizi avantaj olarak kullanıp hızlı bir şekilde büyümek.

Saturn Operasyonlardan Sorumlu Türkiye Genel Müdürü Yıldırım Karaali, bu konuda ucuz fiyat stratejilerinin etkili olacağını belirtiyor. Krizle birlikte ucuza yönelen tüketicinin en uygun fiyatları Satürn mağazalarında bulacağını söylüyor.

Saturn aslında Media Markt'ın da bağlı bulunduğu Media Saturn Holding'e ait bir zincir. Almanya merkezli holding, 16 ülkede operasyon gerçekleştiriyor ve 19 milyar Euro'luk bir ciroya sahip, Media Markt'la Türkiye'deki potansiyeli deneyimleyen grup şimdi Saturn'le Türkiye'de daha fazla yayılmak niyetinde.

Türkiye'nin uzun dönemli büyüme performansı ile yatırım için çok cazip bir ülke olduğunu belirten Karaali, "Saturn olarak bu pazarda rekabeti artıracağımıza, tüketicinin teknoloji ürünlerine ulaşmasını sağlayacağımıza inanıyoruz" diyor.

Bu yıl 5 mağaza birden açmayı planlayan Saturn'un vadede hedefi Türkiye teknoloji pazarının ilk iki şirketince olmak. Bunu ortaya koydukları farklılıklarla gerçekleştiren söyleyen Karaali, farklılıklarını da şöyle dile getiriyor: "Biz en son teknolojiyi en düşük fiyata sunuyoruz. Saturn mağazalarından bir ürünün il sınırları içerisinde daha ucuza bulunması durumunda farkını iade ediyoruz. Mağaza konseptlerimiz de farklı. Müşterimize her ürünü denemeye açık bir fuar konsepti sunuyoruz. İstanbul ili içerisinde ücretsiz eve teslim servisi ile yeni eşyalarını müşterilerinin kapısına kadar götürüyoruz. Saturn Plus Garanti hizmetimiz var. Saturn'den alınan her ürün 5 yıl boyunca garanti kapsamına giriyor, Aynı zamanda Saturn olarak dünyamızın geleceğine sahip çıkıyor ve geri dönüşmü destekliyoruz. Yeni ürünü teslim ederken tüketicilerimizin eski ürününü geri alıyor ve geri dönüşümünü sağlıyoruz."

Henüz 3 ay olmasına karşın Forum İstanbul'da açtıkları ilk mağazalarının tüketicilerden çok yoğun ilgi gördüğünü  ifade eden Karaali, "Müşterilerimizin ilgisi bizleri daha iyisini yapmak ve teknoloji keyfini yaşatmak üzere motive ediyor. Bu anlamda 2009 yılında beklentilerimizin üzerine çıktık. Saturn olarak tüm hedeflerimize ulaşarak yolumuza devam ediyoruz" diye konuşuyor.

HER CUMA ERKEKLER GECESİ VAR

Karaali, dinlenmek için teknoloji ve araba dergileri okuyor. Bunun dışında en iyi espressonun nerede içildiğine dair uzun yıllardır süren bir arayışı olduğunu belirten Karaali, "Benim gibi espresso tutkunlarıyla bu bilgiyi paylaşmak için bir gün mutlaka en iyi espressonun nerede içileceğini bulacağıma inanıyorum" diyor. Karaali, her cuma erkek arkadaşlarıyla bir araya geliyor. "Men's night out" adını verdikleri bu gecelerin artık bir geleneğe dönüştüğünü söyleyen Karaali, "Bir de kısa da olsa bir tatil fırsatı yakalarsak ailemle beraber mutlaka seyahate çıkarız. Tatillerde dinlemektense gezmeyi ve görmeyi tercih ediyoruz" diye konuşuyor.
Capital


Geri Dön