27 / 04 / 2024

Saturn Türkiye'de beş mağaza açacak!

Saturn Türkiye'de beş mağaza açacak!

Alman Media Markt'ın kardeş kuruluşu olan Saturn, 2010 için beş mağaza hedefi koydu



Saturn Operasyonlardan Sorumlu Türkiye Genel Müdürü Yıldırım Karaali, "Türk tüketicisinin kendine özgü bir teknoloji tutkusu var. En yeniye, en teknolojik olana ulaşmak istiyorlar. Bunu karşılamak için mağazalarımız fuar konseptinde. Türk tüketicisiyle aramızdaki kan uyumundan mutluyuz. 2010'da beş mağaza hedefliyoruz" dedi.
İlk mağazalarını açmalarının zamanlaması ve yerinin doğru olduğunu gördüklerini dile getiren Karaali, şunları söyledi: "Rekabette gücümüzü göstereceğiz ve büyük konuşacağız. 2010 yılı sonuna kadar beş mağaza daha açmış olacağız. Mağazaların yerleri henüz netleşmedi. İstanbul ve İstanbul dışında diğer illerde de mağazalarımız olacak. Yatırım bütçemiz de bu doğrultuda belirleniyor. Türkiye, Saturn için çok önemli bir ülke. Yatırımlarımıza hız kesmeden devam etmek en büyük hedefimiz. Saturn olarak uzun vadede Türkiye teknoloji pazarının ilk iki firması arasında olmayı hedefliyoruz." Yıldırım Karaali, Türkiye'deki ilk üç aylarının çok hareketli geçtiğini dile getirerek, şunları anlattı: "Üç ayda elektronik perakendeciliği de çok gelişti. Oyuncu sayısı arttı. Bu bizi heyecanladırıyor, rekabeti seviyoruz ve her zaman açığız. Rekabet tüketici bilincine önemli katkı sağlıyor. Daha iyiyi aramaya itiyor. Sektörde müşteri hizmetleri önemli bir kavram haline geldi. Satış öncesi ve sonrası bir bütün bizim için. Günlük ortalama üç bin kişi mağazaya geliyor."

En çok cep ve LCD sattı

Yıldırım Karaali, Türk tüketicilerinin teknolojisi çok sık yenilenen ürünlere ilgi gösterdiğini de belirterek, "Üç ay süresince mağazamızda en çok cep telefonu, notebook, netbook, fotoğraf makinesi, oyun konsolları ve LCD, plazma gibi ürünler satıldı. Rekabete olumlu bakıyoruz. Rekabet, sektörü büyütüp tüketicinin hak ettiği teknoloji keyfine ulaşmasını sağlıyor. Bu kadar önemli markanın Türkiye'de bulunması da gurur verici" dedi.
Hürriyet/Hanife Baş

Geri Dön