29 / 03 / 2024

Sea Pearl Ataköy Otel lansmanı için geri sayım başladı!

Sea Pearl Ataköy Otel lansmanı için geri sayım başladı!

Kuzu Grup, Cityscape Turkey’de SeaPearl Ataköy'le boy gösteriyor. Kuzu, Türkiye’ye ilk kez gelen Cityscape’in, bireysel ve kurumsal gayrimenkul yatırımcıları için önemli fırsatlar yaratırken; Türkiye ekonomisine ve sektöre katkı sağladığını söyledi.



Gayrimenkul sektörü için önemli platformlardan biri olan Cityscape Fuarı, bu yıl Türkiye’de, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Yerli ve yabancı yatırımcılarla, gayrimenkul geliştirme sektörüne yön veren dev firmaları bir araya getiren fuarın en önemli katılımcıları arasında yer alan ülkemiz, bu kez yaptığı ev sahipliği ile yabancı yatırımcının merceği altına girdi. Fuara, İstanbul’un deniz sıfır tek premium projesi SeaPearl Ataköy ile katıldıklarını söyleyen Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Türkiye’ye ilk kez gelen Cityscape’in, bireysel ve kurumsal gayrimenkul yatırımcıları için önemli fırsatlar yaratırken; Türkiye ekonomisine ve sektöre büyük katkı sağladığını söyledi.    


BU YIL İLK KEZ İSTANBUL'DA

Özen Kuzu, “Yıllardır farklı ülkelerde düzenlenen Cityscape’in bu yıl İstanbul’da yapılıyor olmasından son derece memnunuz. Türk inşaat sektörü olarak her yıl yakından takip ettiğimiz ve her seferinde büyük bir ilgiyle karşılandığımız fuara bu kez ev sahipliği yapıyoruz. Kendi projemizin yanı sıra Türkiye ve İstanbul’un tanıtımı konusunda da önemli bir organizasyon olan Cityscape Turkey ile yabancı yatırımcı bu kez projeleri yerinde görme fırsatı yakalamış oldu. 2012 yılında yeniden düzenlenen mütekabiliyet kanunuyla birlikte ülkemizdeki yabancı yatırımcı sayısının ciddi biçimde arttığını görüyoruz. Fuarın ülkemizde düzenlenmesi de bu anlamda yatırımcılar için önemli bir fırsat oldu” diye konuştu. 


Otel lansmanı için geri sayım başladı

Kuzu, şu sıra oldukça yoğun bir dönemden geçtiklerinin de altını çizerek, “SeaPearl Ataköy projemizde yer alan otel birimimizin işletilmesiyle ilgili bölgeye ve şehre değer katacak bir marka ile anlaşma sağladık. Önümüzdeki dönemde ortak bir basın lansmanı ile detayları paylaşacağız” şeklinde konuştu.


YÜZDE 20'Sİ YABANCIYA SATILDI

Kuzu, SeaPearl Ataköy’ün ilk etabında satışların yüzde 40’ını tamamladıklarını, bu oranın yüzde 20’sini yabancılara sattıklarını sözlerine ekledi. İnşaat ve satış süreci tüm hızıyla devam eden projenin, ilk etabında teslimlerin Temmuz 2017 tarihinde yapılması planlanıyor. 20 katlı 4 blokta 631 üniteden meydana gelen ilk etapta, alanları 88 ila 398 metrekare arasında değişen 1+1’den 4.5+1’e kadar farklılık gösteren konut tipleri yer alıyor.


Akşam 


Web: http://www.seapearlatakoy.com/




Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Kuzu Grup, Cityscape İstanbul Fuarı'nda, Sea Pearl Ataköy projesiyle yer alıyor. Kuzu Grup'un Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Türkiye'ye ilk kez gelen Cityscape'in, bireysel ve kurumsal gayrimenkul yatırımcıları için önemli fırsatlar yaratırken; Türkiye ekonomisine ve sektöre büyük katkı sağladığını söyledi. 


Yüzde 20 yabancının 


Cityscape Turkey ile yabancı yatırımcının bu kez projeleri yerinde görme fırsatı yakalamış olduğuna değinen Özen Kuzu, "2012 yılında yeniden düzenlenen mütekabiliyet kanunuyla birlikte ülkemizdeki yabancı yatırımcı sayısmm ciddi biçimde arttığmı görüyoruz. Kuzu, SeaPearl Ataköy'ün ilk etabında satışların yüzde 40'ını tamamladık. Bu oranın yüzde 20'sini yabancılara sattık" dedi. 


Otel için el sıkıştı 


Otel lansmanı için geri sayım SeaPearl Ataköy'de yer alan otelin işletilmesiyle ilgili bölgeye ve şehre değer katacak bir marka ile anlaşma sağladıklarını açıklayan Özen Kuzu "Önümüzdeki dönemde ortak bir basm lansmanı ile detayları paylaşacağız" dedi. 



Posta




Haber Hürriyet Ek Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Kuzu Grup tarafından Ataköy sahilde 2.7 milyar dolar yatırımla inşa edilen SeaPearl konut projesi yabancı yatırımcıların da ilgisini çekti. 


İstanbul Ataköy'de Kuzu Grup imzası ile inşa edilen SeaPearl projesinde inşaat ve satışlar sürüyor. Projede yabancı yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, "İstanbul'un denize sıfır tek premium projesi olan SeaPearl Ataköy'den konut sahibi olan azımsanmayacak bir yabancı yatırımcı profili gözlemliyoruz, ilk etabımızda satışların yüzde 40'ını tamamladık. Bu yüzde 40'lık oranın yüzde 20'sini yabancılara sattık. Stant açarak ya da bireysel olarak katıldığımız yurt dışı fuarlarında yabancı yatırımcılar tarafından büyük bir ilgiyle karşılanıyoruz. Türk firmalarına güvenen, aradığı tüm sosyal donatılan bizim projelerimizde bulabilen, lüks ve konforu sonuna kadar bizim projelerimizde keyifle yaşayabileceğine inanan yabancı yatırımcı kitlesi var. Buna kayıtsız kalmak imkânsız" dedi. 


2.7 MİLYAR DOLAR YATIRIM 


SeaPearl Ataköy'ü, yaklaşık 2 milyar 700 milyon dolar yatırım değeriyle 2 etap halinde hayata geçirdiklerini söyleyen Özen Kuzu, 217 bin metrekare inşaat alanına. 6 bin 185 metrekare gölet alanına. 33 bin metrekare de yeşil alan ve yürüyüş yollarına sahip olan 1. etap projede metrekare birim fiyatları ortalama 7 bin 200 dolardan başladığını dile getirdi İlk etabında teslimlerin Temmuz 2017 tarihinde yapılmasının planlandığını dile getiren Kuzu, "20 katlı 4 blokta 631 üniteden meydana gelen ilk etapta, alanları 88 ila 398 metrekare arasında değişen 1+1 'den 4.5+1 'e kadar farklılık gösteren konut tipleri yer alıyor. SeaPearl Ataköy, gerek konumu, gerek ayrıcalıklarla dolu sosyal alanları gerekse lüksü yeniden yorumlayan mimarisi ile İstanbul'un mega projesi unvanına sahip. SeaPearl Ataköy'de her bloğun kullanımına özel 150 ila 200 metrekare arasında değişen fitness salonları, yoga salonları, dinlenme alanları ve bunların yanı sıra çocuk oyun alanları, yürüyüş ve koşu yolları, tenis kortu, streetball sahası, yaya yolları, biyolojik gölet, seyir adası, barok tarzı peyzaj alanı yer alıyor" dedi.


DENİZ MANZARASI İLE ÖNDE 


SeaPearl Ataköy'deki tüm bağımsız bölümlerin deniz manzarasına hâkim bir konumda olduğunu belirten Kuzu, "Projenin peyzaj plan kararlarında, barok izler taşıyan eski saray ve bahçelerden esinleniliyor. Binaların alt katlarında başlayan toprak renginin hâkimiyeti, üst katlara gittikçe açık gri ve mavi tonlara dönüşerek gökyüzüyle birleşen ve kütle etkisini hafifleten bir konsept sunuyoı. Bina cepheleri çağdaş kent kültürünü yakalamak amacıyla, Türk kültür ve geleneğinin modern bir yorumu olaı ak ele almıyor. Mevcut Ataköy yerleşimine bakan arka cephelerdeki görkemli girişler kaliteli malzemelerle tasarlanıyor ve bu mimari yaklaş ön cephenin asli yapısını oluşturan Selçuklu yıldızının modern yorumuyla perçinleniyor. Atatürk Havaalanına 2 km uzaklıkta olan projemizin, E5 ve Basın Expıess yolu üzerinden TEM ile bağlantısı bulunuyor. FSM Köprüsüne 25, Boğaziçi Köprüsüne 17, Ataköy Yat Umanına 1 km mesafede yükselen pıojemize doğrudan ulaşım, sahü yolu olarak da bilinen Rauf Orbay Bulvar ı'ndan sağlanıyor. Galeria, Capacity, Carousel, Marmara Forum,APlus,Flyinn alışveriş merkezlerine olan yakınlığıyla dikkat çeken SeaPearl Ataköy; Dünya Göz Hastanesi, Acıbadem Hastanesi, International Yeşilköy Hastanesi ve Bakırköy Devlet Hastanesine de yakın bir konumda yeı alıyor" diye konuştu. 




Hürriyet Ek


Haber Habertürk Gazetesi'nde şöle yer aldı;


Kuzu, şu sıra oldukça yoğun bir dönemden geçtiklerinin altını çizerek "SeaPearl Ataköy projemizde yer alan otel birimimizin işletilmesiyle ilgili bölgeye ve şehre değer katacak bir markayla anlaşma sağladık. Önümüzdeki dönemde detayları paylaşacağız" dedi. 



'Yabancı projeleri yerinde görecek' Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, SeaPearl Ataköy projesiyle katıldıkları Cityscape Turkey ile yabancı yatırımcıların projeleri yerinde göreceklerini kaydetti Kuzu Grup, 26 Mart'a kadar devam edecek Cityscape Turkey'e SeaPearl Ataköy projesi ile katıldı. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Türkiye'ye ilk kez gelen Cityscape'in, bireysel ve kurumsal gayrimenkul yatırımcıları için önemli fırsatlar yaratırken Türkiye ekonomisine ve sektöre büyük katkı sağlayacağını söyledi. 


Özen Kuzu, "Yıllardır farklı ülkelerde düzenlenen Cityscape'in bu yıl İstanbul'da yapılıyor olmasından son derece memnunuz. Türk inşaat sektörü olarak her yıl yakından takip ettiğimiz ve her seferinde büyük bir ilgiyle karşılandığımız fuara bu kez ev sahipliği yapıyoruz. Kendi projemizin yanı sıra Türkiye ve İstanbul'un tanıtımı konusunda da önemli bir organizasyon olan Cityscape Turkey ile yabancı yatırımcı bu kez projeleri yerinde görme fırsatı yakalayacak" dedi. özen Kuzu fuarın yatırımcılar için önemli bir fırsat olduğunu belirtti. 


Habertürk


Geri Dön