20 / 04 / 2024

SeaPearl Ataköy Projesi, Cityscape Fuarı'nda boy gösteriyor!

SeaPearl Ataköy Projesi, Cityscape Fuarı'nda boy gösteriyor!

Özen Kuzu, Türkiye’ye ilk kez gelen Cityscape’in, bireysel ve kurumsal gayrimenkul yatırımcıları için önemli fırsatlar yaratırken; Türkiye ekonomisine ve sektöre katkı sağladığını söyledi.



Gayrimenkul sektörü için önemli platformlardan biri olan Cityscape Fuarı, bu yıl Türkiye’de, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Yerli ve yabancı yatırımcılarla, gayrimenkul geliştirme sektörüne yön veren dev firmaları bir araya getiren fuarın en önemli katılımcıları arasında yer alan ülkemiz, bu kez yaptığı ev sahipliği ile yabancı yatırımcının merceği altına girdi. Fuara, İstanbul’un deniz sıfır tek premium projesi SeaPearl Ataköy ile katıldıklarını söyleyen Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Türkiye’ye ilk kez gelen Cityscape’in, bireysel ve kurumsal gayrimenkul yatırımcıları için önemli fırsatlar yaratırken; Türkiye ekonomisine ve sektöre büyük katkı sağladığını söyledi.    


BU YIL İLK KEZ İSTANBUL'DA


Özen Kuzu, “Yıllardır farklı ülkelerde düzenlenen Cityscape’in bu yıl İstanbul’da yapılıyor olmasından son derece memnunuz. Türk inşaat sektörü olarak her yıl yakından takip ettiğimiz ve her seferinde büyük bir ilgiyle karşılandığımız fuara bu kez ev sahipliği yapıyoruz. Kendi projemizin yanı sıra Türkiye ve İstanbul’un tanıtımı konusunda da önemli bir organizasyon olan Cityscape Turkey ile yabancı yatırımcı bu kez projeleri yerinde görme fırsatı yakalamış oldu. 2012 yılında yeniden düzenlenen mütekabiliyet kanunuyla birlikte ülkemizdeki yabancı yatırımcı sayısının ciddi biçimde arttığını görüyoruz. Fuarın ülkemizde düzenlenmesi de bu anlamda yatırımcılar için önemli bir fırsat oldu” diye konuştu. 


Otel lansmanı için geri sayım başladı


Kuzu, şu sıra oldukça yoğun bir dönemden geçtiklerinin de altını çizerek, “SeaPearl Ataköy projemizde yer alan otel birimimizin işletilmesiyle ilgili bölgeye ve şehre değer katacak bir marka ile anlaşma sağladık. Önümüzdeki dönemde ortak bir basın lansmanı ile detayları paylaşacağız” şeklinde konuştu.


YÜZDE 20'Sİ YABANCIYA SATILDI


Kuzu, SeaPearl Ataköy’ün ilk etabında satışların yüzde 40’ını tamamladıklarını, bu oranın yüzde 20’sini yabancılara sattıklarını sözlerine ekledi. İnşaat ve satış süreci tüm hızıyla devam eden projenin, ilk etabında teslimlerin Temmuz 2017 tarihinde yapılması planlanıyor. 20 katlı 4 blokta 631 üniteden meydana gelen ilk etapta, alanları 88 ila 398 metrekare arasında değişen 1+1’den 4.5+1’e kadar farklılık gösteren konut tipleri yer alıyor.


Akşam



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Cityscape Turkey fuarında büyük bir stant kurarak yatırımcıları karşılayan Kuzu Grup, Ataköy sahilde hayata geçirdiği Sea Pearl projesine olan yoğun ilgiden memmun.


Körfez ülkelerinden gelen yatırımcıların sıcak alım yapmak için geldiği fuarda, Sea Pearl maketi yabancı akınına uğradı. İstanbul’un denize sıfır tek premium projesi Sea Pearl Ataköy ile katılan Kuzu Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Türkiye’ye ilk kez gelen Cityscape’in, bireysel ve kurumsal gayrimenkul yatırımcıları için önemli fırsatlar yaratırken Türkiye ekonomisine ve sektöre büyük katkı sağladığını söyledi. Arap yatırımcıların taleplerini oldukça iyi analiz ettiklerini ifade eden Özen Kuzu “Gösterilen ilgiden memmunuz. Satış konusunda birkaç yatırımcı ile görüşmelerimiz devam ediyor. Geçmiş dönemlerde de Arap yatırımcılar ile çalıştık. Arap yatırımcılar deniz kenarlarını çok seviyorlar, gayrimenkul yatırımlarında da sahil şeridi ve havaalanı yakınlarını tercih ediyorlar” diye konuştu.  

 

YABANCIYA SATIŞ YÜZDE 20 

 

Cityscape Turkey ile yabancı yatırımcının bu kez projeleri yerinde görme fırsatı yakalamış olduğunu kaydeden Kuzu “2012 yılında yeniden düzenlenen mütekabiliyet kanunuyla birlikte ülkemizdeki yabancı yatırımcı sayısının ciddi biçimde arttığını görüyoruz. Fuarın ülkemizde düzenlenmesi de bu anlamda yatırımcılar için önemli bir fırsat oldu” diye konuştu. Kuzu, Sea Pearl Ataköy’ün ilk etabında satışların yüzde 40’ını tamamladıklarını, bu oranın yüzde 20’sini yabancılara sattıklarını belirtti. 


Star


Geri Dön