26 / 04 / 2024

Seba Gacemer: Konut kredisi faizi hâlâ yüksek, derhal inmeli

Seba Gacemer: Konut kredisi faizi hâlâ yüksek, derhal inmeli

Seba Gacemer, mevduatta yıllık faizin yüzde 4 olmasına karşın konut kredisi faizlerinin hâlâ yıllık yüzde 12 seviyesinde bulunduğunu belirtti



Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer, mevduatta yıllık faizin yüzde 4 olmasına karşın konut kredisi faizlerinin hâlâ yıllık yüzde 12 seviyesinde bulunduğunu belirterek, "Bu durumda konut kredisi faizinin derhal bugün inmesi lazım" dedi

Gacemer, "Konut kredisi faizleri indi deniyor ama hâlâ çok yüksek. 60 ay vadenin aylık net faizi yüzde 0.98. Yıllık faiz 12'lere geliyor. Mevduat faizinin yıllığı ise yüzde 4'lerde. Normalde konut kredisi faizinin daha fazla inmesi lazım" diye konuştu.
Seba Gacemer, 2010 yılıyla ilgili beklentilerde mevduat faizinin 4'lerde ne kadar kalacağının tartışıldığını belirterek şunları söyledi.

`0.98 sihirli bir oran'
"Gelecek yıl Avrupa ve ABD'de faizler hafif artarsa, bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde faizler hafif yukarı çıkar. Beklenti şu; `2010'da faizler en fazla yüzde 10'lara çıkar' deniyor. O bakımdan 0.98 çok sihirli bir oran. Banka, `Bir yıl sonra faiz 10'a çıksa bile kârdayım' diyerek 0.98 faizle kredi vermeye devam ediyor. Zaten konut kredileri hiçbir zaman gerektiği zamanda inip çıkmaz."
Milliyet

Sinpaş GYO 2.5 yılda 3 bin 769 konut sattı!


Geri Dön