27 / 04 / 2024

Sebahattin Öztürk: Expo'yla birlikte Antalya marka kent olacak!

Sebahattin Öztürk: Expo'yla birlikte Antalya marka kent olacak!

2016 yılında Antalya'da gerçekleştirilecek olan Expo'yla birlikte Antalya'nın marka kent olacağını söyleyen Vali Sebahattin Öztürk, "Expo, Antalya'nın ekonomik ve ticari hayatına katkı sağlayarak şehre gelen turist sayısını da arttıracaktır" dedi




Antalya Valisi Sebahattin Öztürk: "Antalya; kültürü, tarihi, coğrafyası ve iklimi ile sadece ülkemizin değil yeryüzünün paha biçilmez, essiz bir kentidir, ilimizde özellikle katma değeri yüksek, teknoloji yoğun ve çevreye duyarlı bir sanayi büyümesi stratejisi, son derece önem taşımaktadır. Sanayide böyle bir yoğunlaşma, ticaret, turizm, tarım ve taşımacılık sektöründe olmak üzere pek çok sektörde etkili olacaktır. Sanayi faaliyetleri de gelişiyor. İlimizde sanayi sektörü faal olan Antalya Organize Sanayi Bölgesi ve çalışmaları devam eden faaliyette olmayan Kumluca Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olmak üzere 2 adet Organize Sanayi Bölgesi, 14 adet faal Küçük Sanayi Sitesi, Antalya Serbest Bölgesi ile Antalya Teknokenti'nde bulunan firmalardan oluşmaktadır." Çarpık sanayileşmenin önüne geçiyoruz B AR-GE alanında faaliyet gösteren büyük ölçekli ve KOBİ nitelikli kuruluşlara uygun ortamlar hazırlanacağını belirten Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, "Antalya Teknokenti'nin öncelikli faaliyet alanları arasında; 'ileri Tarım Teknolojileri, Tohum Islahı, ileri Gıda Teknolojileri, Medikal Teknolojiler, Bioteknolojiler, İleri Malzeme Teknolojileri, Enerji Teknolojileri, Yeni Üretim Yöntemleri, Bölgesel-Sektörel Gelişme Planlan, Kalite Geliştirme Sistemleri, Bilişim ve Yazılım Teknolojileri ve Uzay Teknolojileri' bulunuyor. İlimizde çarpık sanayileşme ve çevre sorunlarının önüne geçilmesi amacıyla kurulmuş olan ve faal durumdaki 14 adet Küçük Sanayi Sitesinde 6308 işyerinde 24.372 kişi istihdam edilmektedir" dedi. 


Son yıllarda turist sayısını hızla arttıran Antalya, dünyanın en önemli turizm kentlerinden biri olmayı basardı. Antalya, bugün Avrupa basta olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinden turist çekiyor. 

 EXPO 2016'nın Antalya kentin ekonomik gücünü artıracağını belirten Vali Sebahattin Öztürk, "Şehrin turizm ve kongre alanında yeterliliği bir kez daha kanıtlanmış olacaktır. 

Expo ile Uluslararası yatırımcılann yatırım fırsatlarını daha yalandan görmesi sağlanacak ve yabancı yatınmalann sayısı artacak" dedi. 


DÖNÜŞÜM PROJELERİ

 Expo 2016'nın şehir ekonomisi için önemini antalan Sebahattin Öztürk, şu bilgileri verdi:" Antalya'nın cazibe merkezine dönüşmesiyle birlikte kentsel dönüşüm projeleri de hızlanacak, Expo'nun yapılacağı alan Expo sonrasında şehrin ekonomik ve sosyal hayatına katkı sağlayacak şekilde değerlendirilecektir. 

Antalya'da 2016 yılının Nisan ve Ekim ayları arasmda düzenlenecek olan Botanik Expo'sunun teması ise "Çiçek ve Çocuk", ana fikri ise Gelecek Nesiller için Yeşil Bir Dünya'dır. 



ÇALIŞMALAR HIZLANACAK 

Tüm bunların yam sıra ilimizde öne çıkan sektörlerin analizleri, bölgenin marka değeri taşıyan ürün hizmet ve değerlerinin belirlenmesi yönünde çalışmalar, denizcilik sektörünün geliştirilmesine yönelik araştırmalar ve bölgenin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerinin korunmasına ve turizm potansiyelinin değerlendirilmesine yönelik faaliyetler hızlanacak. Sanayi alanında gelişme sağlanırken çevreye duyarlı olunacak. Denizcilik ve yat üretim sektörü üe yazılım sektörüne daha çok ağırlık verilerek yükte hafif pahada ağır teknolojiler ile geleceğe yatırım yapmalıyız." 


Hürriyet


Geri Dön