29 / 03 / 2024

Seçimi kaybeden Trump evsiz kaldı!

Seçimi kaybeden Trump evsiz kaldı!

ABD'de seçimleri kaybetmesine rağmen itirazlarına devam eden Donald Trump, çok büyük bir sorunla daha karşı karşıya. Seçimlerde kritik öneme sahip olan Florida'daki Mar-a-Lago'ya taşınan Trump'ın yaptığı anlaşma kapsamında sadece 21 gün kalabileceği belirlendi.



Geçen haftalarda sadece ABD kamuoyunu değil uluslararası kamuoyunun da gündemine oturan başkanlık seçimlerinden mağlup ayrılan ve 2021'in Ocak ayında görevi Demokratlar’ın adayı Joe Biden’a bırakacak olan Donald Trump zor günlerle karşı karşıya. 

Sözcü'de yer alan habere göre; Resmi sürece göre Ocak ayında Beyaz Saray’ı Biden’a bırakmak zorunda olan Trump’ın kendine ait golf kulübü ve üyelere özel tesisi Mar-a-Lago’da kalacağı öngörülüyordu. ABD basınında “Kış Beyaz Sarayı” olarak bilinen 126 odalı tatil köyünde yaşaması beklenen Trump’ın Florida’daki Palm Beach şehir konseyi ile 1993 yılında yaptığı bir anlaşma öğrenildi.

SEMT SAKİNLERİ RAHATSIZ

1993'te Trump’ın malikanesini ve arazisini genişleterek üyelere özel bir tatil köyü ve golf kulübüne çevirmek ve bir işletme olarak kullanması için şehir konseyi ile anlaştığını yazan ABD ve İngiliz basını, bu anlaşma kapsamında Trump’ın Mar-a-Lago’da maksimum 21 gün kalabileceğini duyurdu. Bu konaklamaların tek seferde 7 günü geçmemesi gerektiğine de dikkat çeken basın, böylelikle Trump’ın burada uzun süre konaklayamayacağını belirtti. 

İngiliz The Times, bölgede yaşayan sakinlerin Trump’ın muhitte yaşamasından, arazisini ve yapılarını artırmasından rahatsızlık duyduklarına vurgu yaptı. Gazeteye konuşan bir bölge sakini ve emlak danışmanı Carina Bendeck, “İnsanları karşısına alıyor. Geçen yıl resmi olarak ikametini New York’tan Florida’ya sadece vergi sebebiyle taşıdı” diye konuştu.


Geri Dön