29 / 03 / 2024

Seferihisar Belediyesi 9 taksitle arsa satıyor!

Seferihisar Belediyesi 9 taksitle arsa satıyor!

Gayrimenkul satışlarıyla meşhur Seferihisar Belediyesi, bu alandaki "icraatlarına" bir yenisini ekledi. Talibi çıkmayan iki arsayı almak isteyenlere yarısı peşin, yarısı 9 taksit kolaylığı getirildi.



Seferihisar Belediyesi, Tunç Soyer'in başkanlığı döneminde muhammen bedeli 75 milyon lirayı bulan 26 gayrimenkulü satarak adeta bu alanda rekor kırarken, şimdi de "taksitle arazi satışına" başladı. Belediyenin yaklaşık bedeli 10 milyon 700 bin lirayı bulan taşınmazların satışı ihalesinin kapalı teklif usulü ile 23 Aralık 2015'te yapıldı. Bu ihale belediyenin resmi internet sitesinde de duyuruldu. Sığacık Ekmeksiz Plajı yakınındaki arsalar için ayrı ayrı ihalelere çıkıldı. 3. derece arkeolojik sit alanı olan arsaların 4 milyon 500 bin lira değerindeki 9 bin metrekarelik bölümü, imar planlarında ticari aktivite alanı olarak kayıtlı iken, 6 bin 100 metrekarelik, 3 milyon 50 bin lira muhammen bedelli arsanın ise günübirlik tesis alanı olarak imarı bulunuyor. Seferihisar Belediyesi'nin Sığacık Plajı'nın arkasındaki talip çıkmayan arazilerle ilgili bu kez taksitli satış kararı çıktı. Belediye, elde kalan arazileri yeniden satışa çıkardı. Arazilerin muhammen bedelinde indirime gidilmezken teklifi verecekler için ödeme kolaylığı yoluna gitti. Yeni ihalede arazilere yüzde 50'si peşin, kalan yüzde 50'si 9 aylık taksitle tahsil edilecek. Satış bedelinin tamamı ödenmeden tapu devredilmeyecek. Yeni ihaleler, 10 Şubat 2016 tarihinde, saat 10.20 ve 11.15'te gerçekleşecek. Satışı doğrulayan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, prosedürün bu şekilde işlediğini söyledi. 


OTELİNİ SATACAK MI? 

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı ve ilçenin önceki belediye başkanı Hamit Nişancı, satışlara yönelik eleştirilerini sürdürdü. Belediyenin gayrımenkul satışına yönelik daha önce de sert ifadeler kullanan Nişancı, "Artık bütün mallar bitse de kurtulsak. O vazgeçmiyor hala. Bugün sorsan Seferihisar Belediyesi'nin kasasında hala para yoktur. Hep borçları bahane ediyorlar. Yine satışa çıkıyorsa, takdiri artık  İzmir  halkının. Söylenecek bir şey yok. İhalelerin iptali için dava açacağız. Bürokrasi ağır işliyor. Satışları durdurmak için elimizden geleni yapıyoruz. Meclis kararı olunca ve arazi üzerine haciz ipotek yoksa satışlar gerçekleşiyor. Milletin sabrının sınırını zorlamaya çalışıyorlar. Bu konuda karar Seferihisar halkının. Görüldüğü üzere bu parti meselesi değil. Şahısların uygulama meselesi. Tüm Seferihisar halkının gözü önünde satışlar yapılıyor. Başkan, kendi otelini ne zaman satacak merak ediyoruz" diye konuştu. 


Sabah Egeli


Geri Dön