24 / 04 / 2024

Şefik Tüzün, Cimpor'a CEO olarak atandı!

Şefik Tüzün, Cimpor'a CEO olarak atandı!

Dünya'nın 8. büyük  çimento üreticisi Cimpor Grubu, Türkiye operasyonlarının başına bir Türk'ü getirdi



Cimpor Yibitaş'ta Çimento Grubu Başkanlığı görevini yürütmekte olan M. Şefik Tüzün, CEO olarak atandı. Tüzün, bir ay içerisinde üretime başlayacak olan Hasanoğlan Entegre Tesisi ile birlikte yıllık klinker kapasitesini 800.000 ton arttıracaklarını açıkladı.

2007 yılı başında Yibitaş Lafarge'ı satın alarak, Cimpor Yibitaş adı ile Türkiye pazarına girerek yatırımlarına devam eden Portekiz devi Cimpor'da önemli bir görev değişikliği gerçekleştirildi. Cimpor Grubu bünyesinde başka bir göreve getirilen Cimpor Yibitaş'ın CEO'su olan Edney Vieira'nın yerine, Çimento Grubu Başkanlığı görevini yürütmekte olan M. Şefik Tüzün atandı.

Temmuz ayı başında gerçekleştirilen atama sonrasında CEO sıfatı ile ilk açıklamasını  yapan M. Şefik Tüzün, krizin gölgesinde geçen bu süreçte kapasite artırımı müjdesi verdi. Tüzün; "Son iki yılda, hem yeni şirketimize geçiş ve uyum süreci, hem de Dünya'yı, dolayısıyla Türkiye'yi de kapsayan küresel kriz nedeniyle, oldukça zorlu bir dönem yaşadık. Bu iki önemli değişikliğin aynı süreçte yaşanmış olmasına rağmen, Cimpor Yibitaş olarak, tüm çalışanlarla birlikte ekip olarak elele verdik ve başarılı sonuçlar aldık. Bugün Cimpor Yibitaş ismini, gurur duyacağımız bir noktaya getirdik. Temmuz ayı sonunda Hasanoğlan entegre tesisimizi devreye  alıyoruz. 120 Milyon Euro yatırımla gerçekleştirdiğimiz bu proje sayesinde, toplam klinker kapasitemizi 800.000 ton arttırarak 2.400.000 tona çıkaracağız. Geleceğe daha bir umutla, daha güçlü bakıyoruz. Halen devam eden ekonomik kriz ve belirsizliğe rağmen gelecekten umutluyuz. Türkiye'de varolan büyüme potansiyeline güveniyoruz" dedi.


Geri Dön